5 Bästa Övningarna att komma i Form

Att komma i form och bli av med sina extrakilon kan ibland verka svårare än det faktiskt är, och att träna behöver egentligen inte vara så svårt eller jobbigt som det kanske framställs. Nu under semestertider är det inte helt osannolikt att det har unnats en extra drink eller en extra glass, och nu mot hösten kanske du tycker det är dags att bli av med dessa extrakilon. I denna artikeln presenterar vi de 5 bästa övningarna för att komma i form, som enkelt kan göras utanför gymmet.

 

  1. Löpning

 

Löpning är den kanske mest klassiska typen av träning när det kommer till förbättrad kondition, men även för att komma i form. Löpning är inte särskilt svårt, men kan vara olika utmanande beroende på ditt utgångsläge. Det viktigaste när det kommer till att börja löpa är att ta det i lugna steg, och inte sätta upp mål från början som är svåra att nå. För att göra ett mål realistiskt kan det därför vara lämpligt att bestämma en tid som du ska vara ute och träna löpning, istället för en distans. På detta sättet vet du att under förslagsvis 30 minuter, kommer du att löpa så mycket som möjligt, istället för att bestämma en sträcka som kan kännas som en evighet. När 30 minuter löpning är bemästrat går det senare bra att bestämma en sträcka och försöka förbättra sid tid.

 

  1. Mountain climbers

 

En extremt jobbigt övning, men som ändå är relativt enkel att genomföra, är mountain climbers.

Det går ut på att du ställer dig i armhävningsposition, men istället hoppar med ett ben i taget fram mot bröstet och tillbaka. Detta är en övning som bäst görs i intervaller om minuter, där vila emellan är okej.

Ett bra pass kan därför vara att köra mountain climbers aktivt i 2 minuter, vila 30 sekunder, och sedan repetera övningen, där längre pauser 15 minuter in i träningspasset givetvis går bra.

Övningen kommer träna många delar av din kropp, men primärt bål och ben.

 

  1. Hopprep

 

Någonting vi alla kan relatera till från barnsben är att hoppa hopprep. Övningen är simpel, vilket gör den väldigt utmanande. Att hoppa hopprep gör att du tränar balans och kondition samtidigt. Att bemästra konsten att hoppa hopprep är svår, eftersom det finns hundratals olika tekniker. Men det mest klassiska sättet där du antingen hoppar med varannat ben i taget, eller där du hoppar jämfota går givetvis alldeles utmärkt. Värt att tänka på när du hoppar hopprep är att du alltid måste vara fokuserad, och målet med övningen är att du konstant är i rörelse.

  1. Sit-Ups

 

Ännu en klassisk övning som är enkel att genomföra i hemmet. Sit-ups gör att du tränar magpartiet, och tillsammans med någon konditionsövning ovan är det ett utmärkt komplement i ditt träningsschema. Sit-Ups stärker din bål, och när kroppsfett börjar försvinna från kroppen från cardio, kan ett välkänt och eftertraktat sexpack att dyka upp på magen. Att göra Sit-ups är enkelt, och lättast är att sätta sig på rumpan på en mjuk yta, för att sedan lägga sig ner och resa överdelen upp i en konsekvent rörelse. En del upplever att det kan vara svårt att göra Sit-Ups direkt på en plan yta, och det kan därför till en början vara enklare att sätta fötterna under någonting hårt som inte rör på sig, så att du slipper tänka på balansen initialt, utan istället kan fokusera på att få till en konsekvent rörelse.

 

  1. Burpees

 

Burbees är en övning som kräver att du övat på någon av ovanstående övning ett litet tag, eftersom att det är väldigt fysiskt krävande. Kort beskrivet innehåller en burpee först ett upphopp, och en armhävning.

Båda momenten kombineras och kan beskrivas som ett moment i din träning som är riktigt jobbigt. Burpees tränar många delar av kroppen, med fokus på bröst, triceps och ben – helt enkelt en perfekt all-around övning som går bra att kombinera med exempelvis hopprep.

 

Sammanfattning

Fitness och hälsa är ett mycket viktigt moment i ens vardag, och har starka bevis för att förbättra ditt psykiska och fysiska välmående. Efter semestertider kan det därför vara bra att försöka komma igång med träningen, eftersom det oftast kan ha tillkommit några extrakilon efter sommarens bravader.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *