Så kan du träna och bränna kalorier hemifrån

Samarbete med traningsmaskiner.com

 

Idag var jag ute och gick trots att det var regn och rusk runt Djurgårdsvarvet. Det var härligt med lite frisk luft. Men ibland kan det vara svårt att få tid/ork att gå ut och gå eller att vädret är riktigt dåligt. Ni som följer mig vet att jag tycker om att spara in tid i vardagen och faktum är att man kan bränna mer kalorier genom att träna med Crosstrainer än på en powerwalk. Jag personligen hade kanske inte velat ersätta alla mina promenader med stå hemma och bränna kalorier på en crosstrainer, men det är onekligen ett riktigt bra komplement. 

Med tidseffektiv träning kan vara något för dig

Att säga att man har inte tid att träna det finns i princip inte, för hinner man se på tv då hinner man träna. Jag skulle faktiskt snarare säga att orken är kanske den som inte finns ibland. Det kan verkligen vara jobbigt att behöva byta om och gå till ett gym eller bege sig ut på en timmes promenad. Men om är hemma och kan svida om till träningstopp och ett par shorts så är det smidigt riva av ett pass hemma framför tv:n.

Våra kroppar behöver få minst 20 minuters rörelse varje dag och det kan man lätt riva av framför ett Youtube klipp hemma!  

Här några räkneexempel på 30 minuter, exemplen är beräknade på en 178 centimeter lång man på 100 kilo och en 168 centimeter lång kvinna på 90 kilo, som tränar på medelintensivnivå.

  • Aerobics: 256/235 kcal
  • CrossTraining: 306/280 kcal
  • Skridskoåkning: 301/281 kcal
  • Löpning( 8 km/h): 456/415 kcal
  • Powerwalk: 206/190 kcal
  • Spinning: 396/361 kcal
  • Stavgång: 311/285 kcal
  • Styrketräning: 206/190 kcal
  • Yoga: 181/168 kcal
  • Zumba: 181/168 kcal

Här kan man se att jag skulle tjäna några kalorier att träna hemma och detta går givetvis att förbättra genom att man kör på högre intensitet. Jag hade valt att köra 20 minuter på hög intensitet.

Crosstrainer av hög kvalitet

Det är viktigt att investera i en crosstrainer som håller måttet, du vill ha mist lika bra kvalitét som på gymmet. Glöm sega maskiner, sådan kommer stå och damma som en klädhängare. Det är viktigt läsa på om dom olika funktionerna så att du väljer rätt maskin för din kropp. Exempelvis är framhjulsdriven maskiner mer passande för dig som har problem med knäna. 

Många som har problem med kroppen väljer att byta ut promenader och andra motionsaktiviteter till crosstrainer för att spara på kroppen. Att byta ut motion mot inget är ingen bra idé, det är viktigt hitta den motionsformen som passar dig bäst i stället.

Den bästa motionen är den som blir av, det är väldigt viktigt att motionera även om det så är 10 minuter om dagen. Det är ännu viktigare att träna för den som har ont i knäna och för den som inte har ont i knäna. Komplettera gärna med matta, hantlar och remmar om du planerar att all din träning ska ske hemifrån.

Källa: beräkningar, https://wellobe.aftonbladet.se/kampanj/artikel/24402010

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.