Enkla och goda tillbehör att ha färdiga i kylen

Jag har slutat att köpa färdiga röror och tillbehör på grund av två anledningar. Det är ofta väldigt onyttigt och innehåller massor av konserveringsmedel och att det är dyrt. Häromdagen så köpte jag oliver och insåg att för 70 gram oliver betalade jag 15 kr och det enda som var gjort var det var tillsatt lite kryddor och jag kan få betydligt mer för pengarna om jag köper oliver och lägger några minuter på att marinera själv. 

Jag sådan person som behöver ha tillbehör till min mat, det ska gärna vara sås, grönsaker. Hemmagjort är ändå bäst tycker jag och nu vill jag gå ner i vikt och kikat lite på LCHF eller Low Carb High Fat dieter som har visat sig hjälpa till med viktminskning och har använts i många år i olika former av många kulturer runt om i världen.

Den ketogena dieten är en diet med hög fetthalt, tillräckligt med protein och lågkolhydrat som tvingar kroppen att bränna fett snarare än kolhydrater. Tanken bakom den ketogena kosten är att när kroppen inte har något glukos från kolhydrater att använda som bränsle förbränner den lagrat fett istället. Dieten används vanligtvis under korta perioder för att hjälpa till att kontrollera diabetes och fetma.

LCHF-dieten innebär i korta slängar:

Består vanligtvis av livsmedel som nötkött, bacon, ägg, ost och smör. Vissa människor äter också fisk, nötter, frön och oljor. Maten äts vanligtvis med måtta för att hålla en hälsosam vikt. Du bör undvika: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, bönor och potatis).

3 enkla och goda tillbehör som är LCHF godkända

 

Nu när priserna går upp på mat är det väldigt passande att tänka kilopris och sluta köpa hem halvfabrikat på mat. Vad är det egentligen vi äter? Hur dyr är det inte med färdig köpt Toast skagen? Det är så gott och enkelt att röra ihop själv sin egna röra billigt. Många tror det är dyrt att gå ner i vikt, men jag skulle säga att det är billigare att äta mat man gör själv och när man är i en period när man går på diet så blir det inte att man äter godis, halvfabrikat och massa annat dyrt. Oavsett om du ska gå på diet, utmana dig själv och gör dina egna såser och röror och sluta köp färdiga röror. Bäst tycker jag är om du förbereder och äter dom dagen därpå eller så så smakerna fått dra ihop sig.

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.