Hemmaträning en guide för effektivare träning

hemmatraning-guide-for-effektivare-traning.png

Jag förstår vikten av att hålla sig frisk och i form, särskilt när det inte alltid är möjligt att träna på gymmet eller delta i gruppaktiviteter. Men att träna hemma behöver inte vara tråkigt eller ineffektivt. I denna bloggartikel så kommer vi att ge dig detaljerade och omfattande övningar som du kan göra hemma för att stärka din kropp och förbättra din hälsa.

Förberedelse Innan du börjar träna hemma

Se till att du har tillräckligt med utrymme och en bekväm träningsmatta eller ett mjukt underlag. Välj också träningskläder som du kan röra dig fritt i. Ha en vattenflaska nära till hands så att du kan fylla på med vatten under träningen.

Uppvärmning Innan du börjar träningen

Du bör du alltid värma upp i minst 5-10 minuter. En bra uppvärmning kan vara att göra några enkla övningar som att hoppa upp och ner, rotera dina armar och ben eller ta en kort promenad runt i rummet.

Träningsövningar för hemmaträning

Övning 1 – Squats Squats är en effektiv övning för att stärka dina ben och rumpa. Stå med fötterna i axelbredd och sänk sakta ner din kropp genom att böja knäna. Håll ryggen rak och se till att dina knän inte går framför dina tår. Gå tillbaka till startpositionen och upprepa 10-15 gånger.

Övning 2 – Plankan Plankan är en utmanande övning som tränar hela kroppen. Börja i push-up position med armar och fötter på golvet. Håll kroppen rak och spänn magmusklerna. Håll positionen i 30 sekunder till en minut och upprepa 3-5 gånger.

Övning 3 – Armhävningar Armhävningar tränar armarna och bröstet. Börja i push-up position med händerna på golvet i axelbredd. Sänk långsamt ner kroppen till golvet och pressa sedan upp dig själv igen. Upprepa 10-15 gånger.

Övning 4 – Lunges Lunges stärker benen och balansen. Stå med fötterna i axelbredd och ta ett stort steg framåt med höger fot. Sänk långsamt ner din kropp genom att böja båda knäna tills din högra knäskål är i linje med din högra fot. Gå sedan tillbaka till startpositionen och upprepa med den andra foten. Upprepa 10-15 gånger på varje sida.

Övning 5 – Sit-ups Sit-ups tränar magmusklerna. Ligg på ryggen med böjda knän och fötterna platt på golvet. Placera händerna bakom huvudet och lyft sakta upp huvudet och axlarna från golvet. Sänk långsamt ner igen och upprepa 10 x 15.

Så tränar du mer effektivt hemma

Dessa är ganska enkla övningar och ingen vetenskap, det jag upplever är enkelt är att gå in på Youtube och söka på bra träningsövningar och se det visuellt. Ta lite vad du tycker passar dig och sätt ihop ditt egna träningsschema. Beroende hur pass stort du bor så kan du ju även investera i mer träningstillbehör som maskiner, bänkar och dylikt. Menar vissa väljer att bygga ett helt hemmagym exempelvis, men hur långt är ett snöre?

Men det finns tips för hur du kan träna lite mer effektivt hemma

Allt du behöver för hemma träningen  Rabattkod, få 20 % på hela sortimentet med rabattkoden,    Shoppasmartare

Har du Sats? Då ingår det olika träna hemmatjänster vad jag har förstått, jag har inte provat det själv ännu men det ingår i mitt medlemskap. Faktum är att jag lessnat på dom där PT-online tjänsterna som bara vill mjölka dig på pengar. I slutändan har du inte lärt dig det du behöver veta och när perioden är slut har du ofta svårt att behålla en normal kost och vikt och du vet inte grunderna i träning. Skaffa då hellre en PT IRL och testa några gånger och lär dig mer om grunderna i träning. Det är liksom inte normalt träna rumpa 7 dagar i veckan, så försök varva olika muskelgrupper du gör.  Slutligen, har du olika krämpor så kan du behöva rannsaka dig själv till varför dom uppkommit.

Hemmaträning är bra

Jag personligen kommer satsa ännu mer på det i år och köpa hem några friatyngder. För visst lägger jag en hel tid att titta på musikvideos på Youtube och sitta i soffan. Jag brukar se min städning som hemmaträning med och då är jag redan igång och kan riva av lite hemmaträning för att sedan ta en skön uppfriskande dusch. Jag har en korg här hemma med div träningsutrustning jag använder mig av i ett skåp nära till hands. Hade jag haft ett helt rum över för hemmaträning så hade jag lätt investerat i en roddmaskin faktiskt, den är verkligen en heltäckande träning för kroppen och ger även motionsträning. Något jag tycker är mycket bra är att gå ut och gå i ca 45 minuter, komma hem och köra lite hemmaträning och avsluta med att stretcha. Vi behöver liksom få frisk luft och D-vitamin så det tycker jag är en ultimat kombo. Det känns bra att ha möjligheten till att kunna träna om jag vill och nyligen hade jag problem med ländryggen och all hemmaträning löste den biten, evigt tacksam. Den hjälpen fick jag via en app gratis via en sjukgymnast efter ha varit på ett sådant besök utan remiss, kostade ca 200 kr tror jag.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *