Celluliter och dålig blodcirkulation: Orsaker, Behandling

celluliter-och-d…saker-behandling/

Celluliter och dålig blodcirkulation är två vanliga problem som många människor står inför. Båda dessa tillstånd kan påverka både män och kvinnor i olika åldrar och kan vara en källa till oro och obehag. I denna artikel kommer vi att utforska orsakerna till celluliter och dålig blodcirkulation, samt diskutera olika behandlingsalternativ och förebyggande åtgärder.

Vad är celluliter?

Celluliter är en hudåkomma som kännetecknas av gropar och ojämnheter på huden, främst i områden som lår, höfter, mage och skinkor. Celluliter uppstår när fettceller trycker genom bindväven under huden, vilket ger en ojämn och knölig yta. Detta tillstånd är vanligare hos kvinnor än hos män och kan vara resultatet av genetik, hormonella förändringar, dålig kost, stillasittande livsstil eller övervikt.

Orsaker till celluliter

 • Genetik: Vissa människor kan vara genetiskt benägna att utveckla celluliter.
 • Hormonella förändringar: Hormoner som östrogen och progesteron kan påverka utseendet av celluliter.
 • Dålig kost: En kost rik på fett, socker och salt kan bidra till utvecklingen av celluliter.
 • Stillasittande livsstil: Brist på motion och fysisk aktivitet kan öka risken för celluliter.
 • Övervikt: Övervikt och fetma kan öka trycket på bindväven och leda till celluliter.

Dålig blodcirkulation

Dålig blodcirkulation innebär att blodet inte cirkulerar effektivt genom kroppen. Detta kan resultera i olika symptom som kyla i extremiteterna, domningar, svullnad och trötthet. Dålig blodcirkulation kan bero på flera faktorer, inklusive ålder, stillasittande livsstil, rökning, högt blodtryck och vissa medicinska tillstånd.

Orsaker till dålig blodcirkulation

 • Ålder: Blodkärlen kan förlora sin elasticitet med åldern och begränsa blodcirkulationen.
 • Stillasittande livsstil: Brist på motion kan påverka blodcirkulationen negativt.
 • Rökning: Nikotin och andra kemikalier i cigaretter kan skada blodkärlen och minska blodflödet.
 • Högt blodtryck: Högt blodtryck kan leda till förträngning av blodkärlen och minska blodcirkulationen.
 • Medicinska tillstånd: Vissa sjukdomar, såsom diabetes, kärlsjukdomar och kärlkramp, kan påverka blodcirkulationen negativt.
 • Fetma: Övervikt och fetma kan öka risken för dålig blodcirkulation genom att belasta hjärtat och blodkärlen.

  Behandling av celluliter och dålig blodcirkulation

  Det finns olika behandlingsalternativ för att minska synligheten av celluliter. Här är några vanliga metoder:

  • Kostförändringar: En hälsosam kost som är låg i fett, socker och salt kan bidra till att förbättra hudens utseende och minska celluliter.
  • Motion: Regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att stärka musklerna och förbättra blodcirkulationen, vilket kan minska celluliter.
  • Massage och bindvävsmassage: Speciella massagebehandlingar kan hjälpa till att öka blodflödet och minska celluliter.
  • Topiska behandlingar: Vissa krämer och geler som innehåller ingredienser som koffein och retinol kan användas för att minska celluliter.
  • Professionella behandlingar: Det finns också olika professionella behandlingar som kan utföras av hudvårdsexperter, till exempel kroppsbehandlingar som LPG och Carboxy Therapi.
  • Byxor man tar på sig som skapar tryck med luft
  • Kompressions kläder

   Behandling av dålig blodcirkulation

   För att förbättra blodcirkulationen och minska symptomen på dålig blodcirkulation kan följande åtgärder vara till hjälp:

   • Motion: Regelbunden fysisk aktivitet, såsom promenader, simning eller cykling, kan förbättra blodflödet och stärka hjärtat.
   • Kompressionsstrumpor: Att bära kompressionsstrumpor kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen i benen och minska svullnad.
   • Hälsosam kost: En balanserad kost som är rik på frukt, grönsaker, fullkorn och magert protein kan främja god cirkulation.
   • Rökstopp: Att sluta röka kan ha en positiv effekt på blodcirkulationen och allmän hälsa.
   • Medicinsk behandling: Vid allvarliga fall kan läkaren rekommendera medicinering eller andra medicinska behandlingar för att förbättra blodcirkulationen.
   • Vibrationsträning med  vibrationsplatta, cuppling, Chi-maskin allt detta finner du hos TrendRehab

Bästa behandlingar mot celluliter enligt mig

Jag har testat både LPG och Carboxy Therapy det är bästa av det som finns på marknaden för celluliter skulle jag säga som inte är operation, kommer blogga om detta lite mer men jag har testat på armarna, shit. Det är en nål som går ner under huden och som sprutar in gas jag märke resultat på en gång för mina överarmar var som klumpar av hårt det är svårt beskriva det. Nu kör jag massage med min massage kudde med på benen och det är riktigt bra och håller på och lär mig om lymfsystemet, torrborstning med mera.

Lymfsystemet och dålig blodcirkulation

Utöver blodcirkulationen spelar också lymfsystemet en viktig roll för kroppens välbefinnande. Lymfsystemet är en del av immunsystemet och ansvarar för att transportera bort överflödig vätska och avfall från kroppens vävnader. Om lymfsystemet inte fungerar korrekt kan det leda till en ansamling av vätska och orsaka dålig blodcirkulation.

Orsaker till lymfatisk obstruktion och dålig blodcirkulation

 • Lymfödem: En sjukdom som resulterar i svullnad och obstruktion i lymfsystemet, vilket kan påverka blodcirkulationen negativt. Tydligt tecken är märken efter strumpor, svullet kring anklar, överdrivet breda ben och armar. Detta går att operera för många med.
 • Skador eller trauma: Skador på lymfkärl eller lymfnoder kan leda till en försämrad lymfatisk funktion och därigenom påverka blodflödet.
 • Kirurgi: Vissa kirurgiska ingrepp kan störa lymfsystemet och påverka både lymfcirkulationen och blodcirkulationen.
 • Cancer: Vissa typer av cancer, såsom bröstcancer eller lymfom, kan påverka lymfsystemet och orsaka dålig blodcirkulation.
 • Infektioner: Infektioner i lymfkärlen eller lymfnoderna kan leda till lymfatisk obstruktion och påverka blodflödet.

Behandling av lymfatisk obstruktion och dålig blodcirkulation

Lymfdränage och kompressionsterapi

Lymfdränage är en manuell terapi som används för att stimulera lymfsystemet och förbättra cirkulationen av lymfa. Genom milda, rytmiska rörelser främjas dränering av vätska och avfall från vävnaderna. Kompressionsterapi, såsom användning av kompressionsstrumpor eller bandage, kan också hjälpa till att förbättra lymf- och blodcirkulationen genom att applicera tryck på området och minska svullnad.

Motion och fysisk aktivitet

Regelbunden motion och fysisk aktivitet är avgörande för att främja en god blod- och lymfcirkulation. Genom att röra på kroppen stimuleras både blodflödet och lymfflödet, vilket kan förbättra transporten av syre, näringsämnen och avfall i kroppen. Exempel på bra aktiviteter inkluderar promenader, simning och cykling.

Hälsosam livsstil och kost

En hälsosam livsstil och en balanserad kost kan också bidra till att förbättra lymfsystemet och blodcirkulationen. Att undvika överdriven konsumtion av salt och bearbetade livsmedel kan hjälpa till att minska svullnad och främja en bättre lymfatisk funktion.

 • Att dricka tillräckligt med vatten: Vätska är viktig för att bibehålla en frisk lymfcirkulation. Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten varje dag för att underlätta transporten av lymfa och förhindra uttorkning.
 • Att äta en fiberrik kost: En kost rik på fibrer kan främja en sund tarmfunktion och underlätta elimineringen av avfall från kroppen. Detta kan bidra till att förbättra lymf- och blodcirkulationen.
 • Att undvika rökning och alkohol: Rökning och överdriven alkoholkonsumtion kan påverka blodkärlen negativt och försämra blodcirkulationen. Att undvika dessa vanor kan vara fördelaktigt för att främja en god cirkulation.
 • Att hantera stress: Långvarig stress kan påverka blodtrycket och blodcirkulationen negativt. Att implementera stresshanteringsmetoder, såsom meditation, yoga eller avslappningstekniker, kan hjälpa till att främja en bättre cirkulation.
Massage kudde, super skön att använda på benen mm

Massage kudde (klick)

Jag kan verkligen rekommendera TrendRehab som är butik som säljer produkter som främjar hälsan som är prisvärda och har bra kvalitet. Dom har mycket nöjda kunder och ja, dom har för mycket saker jag behöver och det enda som stoppar mig är utrymmet i mitt hem, jag älskar att spara tid och pengar och kunna underhålla hemma, tex framför tv:n, i duschen när jag gör hårinpackning, etc det finns tid om man funderar och skapar sig en rutin.

TrendRehab rabattkod 20 % rabatt

Shoppasmartare

Besök—->  TrendRehab

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.