Förbättra cirkulationen i fötterna: Tips och tricks

Dålig blodcirkulation i fötterna kan orsaka smärta, domningar och en stickande känsla. Det kan också leda till allvarligare problem, såsom sår eller infektioner. Det är därför viktigt att ta hand om fötterna och förbättra blodcirkulationen. Nedan följer några tips och tricks som kan hjälpa till att förbättra cirkulationen i fötterna.

1. Motion

Regelbunden motion kan bidra till att förbättra blodcirkulationen i hela kroppen, inklusive fötterna. Promenader, cykling och simning är alla bra träningsformer för att öka blodcirkulationen.

2. Använd stödstrumpor

Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor kan hjälpa till att öka blodflödet i fötterna genom att applicera tryck på venerna och därigenom förhindra blodstasis.

3. Undvik rökning

Rökning kan påverka blodcirkulationen negativt och försvåra läkning av sår eller skador på fötterna. Det är därför bäst att undvika rökning helt och hållet.

4. Ta hand om dina fötter

Håll fötterna rena och torra. Smörj in dem med fuktgivande kräm för att undvika torr hud. Klipp naglarna regelbundet och använd bekväma skor som inte trycker mot fötterna.

5. Använd fotmassage

En fotmassage kan hjälpa till att öka blodcirkulationen och minska smärta och obehag. Använd en fotmassageapparat eller massera fötterna själv med hjälp av en mjuk boll eller rullande pinne. Allra bäst är en Cirkulationstrimmare  som ska vara väldigt bra hos TrendRehab och skön och enkel att använda. Jag vill gärna köpa den själv, just nu använder jag dock min massagekudde på fötterna som även är bra. Dom säljer även massagedynor. Testa även Carboxy på dina ben och fötter!

TrendRehab rabattkod

Shoppasmartare

Besök—->  TrendRehab

6. Drick tillräckligt med vatten

Att dricka tillräckligt med vatten kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen i fötterna genom att hålla kroppen återfuktad.

7. Använd varma och kalla behandlingar

Att alternera mellan varma och kalla behandlingar kan hjälpa till att öka blodcirkulationen i fötterna. Testa att sänka fötterna i varmt vatten i några minuter och därefter i kallt vatten i några sekunder. Upprepa detta i några minuter.

8. Tala med en läkare

Om du har allvarliga problem med blodcirkulationen i fötterna, tala med en läkare för rådgivning. De kan rekommendera ytterligare behandlingar, såsom medicinering eller fysioterapi.

Slutligen:

Det är verkligen inte roligt att inte ha dessa problem med dålig blodcirkulation i fötterna och benen, jag har ju det själv ibland.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.