Kvinnligt håravfall och höga vikar 

Kvinnor lägger ofta mycket pengar på smink och kläder för att känna sig vackra. Men ibland räcker inte det, man behöver göra en helhetsgenomgång. Det tar ofta flera timmar per månad beroende på vad det rör sig om, förutsättningar, budget och målsättningar. Att ta hand om sitt hår är just en sådan punkt. I grund och botten så är det några faktorer som är lite viktigare än andra. Det är nämligen så att tar du inte hand om din hälsa kommer du med största sannolikhet inte få så vackert hår som du önskar. Det hänger helt enkelt ihop, hälsa och håravfall. Om du vill lära dig mer om kvinnligt håravfall så listar Hair TP Clinic de 20 vanligaste orsakerna för kvinnligt håravfall.

Hälsa kommer inifrån

Först och främst är det hälsan, tar man inte hand om sig själv och äter rätt så kommer huden inte se livlig ut och håret kommer med tiden bli sprött. Se till att äta varierad kost, rikligt med vatten och vitaminer och mineraler som kroppen inte själv kan tillverka.

Skapa rätt förutsättningar för ditt hår

Att ständigt använda värmeverktyg sliter på ditt hår, samma sak med strama tofsar och löshår. Ge ditt hår en paus, använd vårdande produkter (gärna salongsprodukter) och låt håret självtorka då och då. Byt ut hårspray mot saltvattenspray och minska på torrschampot, låt din hårbotten få andras och kanske till och med utför en detox på den.

Stressa inte för mycket

Ge dig tiden att varva ner, multitaska inte sönder dig själv och bli nöjd med vad du åstadkommit. Ibland skapar vi för höga krav på oss själv, speciellt kvinnor tenderar att arbeta mer än vad vi får betalt för. Glöm inte bort dig själv!

Huden behöver näring

Din hud behöver precis som håret näring inifrån, du behöver därför äta en balanserad kost och ta hand om din hud väl. Nyligen bloggade jag om Esse hudvård som är ekologisk med probiotika i, det gör under för huden.

Tar vi hand om oss själva så brukar vi få håret på köpet, du har säkert som mig beundrat kvinnors vackra och undrat vad deras hår hemlighet är. Det stavas Self care i de flesta fall.

Håravfall på kvinnor

Oftast när det gäller håravfall på kvinnor rör det sig om tillfälliga håravfall eller hormonellt håravfall. Många kvinnor tenderar att jojobanta och det kan verkligen ge sig spår på håret. Andra faktorer är hårförlängningar som är undermåligt utförda som sliter ut håret från rötterna och skadorna blir permanenta.

Fylla i vikar med hårtransplantation

Trots att man gör allt man kan för att få fint hår och hy är många kvinnor inte nöjda med sina hår. En del kvinnor upplever att deras hårlinje, hårfäste inte är som dom önskat sig, vissa upplever att pannan är för stor eller att vikarna är för höga. Kvinnor drabbas av samma utsträckning som män av ärftligt håravfall, men på senare tid har kvinnor sett fördelarna med hårtransplantation och det har blivit mer vanligt. HAIR TP CLINIC  utför hårtransplantation i Göteborg. Det är en enkel procedur i lokalbedövning som inte ger några ärr, men man får räkna med att det tar ca 1 år på slutresultatet.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *