Magnesium och kalcium går hand i hand

Magnesium är ett näringsämne som kroppen behöver för att hålla sig frisk och är viktigt för att många processer i kroppen, inklusive reglering av muskel- och nervfunktion, blodsockernivåer och blodtryck och framställning av protein, ben och DNA.

Fördelarna med magnesium

Magnesium är en stor del i våran kropp i hur den fungerar. Bland annat för att stödja muskel- och nervfunktion och vår energiproduktion. Låga magnesiumnivåer orsakar inte symptom på kort sikt. Men kroniskt låga nivåer kan sikt öka risken för högt blodtryck, hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och osteoporos.

Magnesiumbrist kan man få symptomer som: domningar, stickningar. muskelkramp, illamående, kräkningar,svaghet och minskad aptit.

Magnesiumrik mat:

  • Mandel
  • Spenat
  • Cashewnötter
  • Pumpafrön i skal
  • Jordnötter

 

Så kontrollerar du dina magnesiumnivåer

Att ta ett blodprov är det vanligaste sättet att ta reda på din magnesiumnivå. 

Så kan du höja din magnesium nivå

Du kan med stor fördel beställa magnesium kosttillskott på nätet. Kosttillskott är inget som ersätter en balanserad kost utan mer ett komplement. Många tar magnesium på kvällarna efter dom gymmat för att det hjälper till för att återhämta kroppen och många tycker dom sover bättre.

Magnesium bra för återhämtning efter träning

Magnesium fungerar som en naturlig kalciumblockerare och hjälper dina muskelceller att slappna av efter att hård träning. När magnesium nivåerna är låga så kan dina muskler få symtom som kramper eller muskelspasmer.

 

Summering:

Magnesium påverkar bland annat vår matsmältning, energiproduktion, våra nervernas funktion. Men även normal muskelfunktion som krävs för produktionen av bland annat proteiner. 

Magnesium behövs i våra kroppar för att kalcium ska kunna omsättas i kroppen. Något du kanske inte visste är att magnesium och kalcium samarbetar, där kalcium får kroppens muskler att kunna dra ihop sig eller spänna sig, medan magnesium gör så att musklerna sedan kan slappna av igen. Varför inte göra ett magnesium zinc selen -test?

Här kan du köpa svensktillverkad magnesium

Topformula har billiga priser magnesium kelat, snabba leveranser och fri frakt på alla ordrar över 99 kr.

Topformula anser att det inte ska inte vara dyrt att ta hand om sig själv.  Vilket jag håller med om, jag har handlat från dom ett par gånger och aldrig varit missnöjd!

 

 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.