Online shopping fortsätter växa och alltmer sällan ger vi oss ut i folkmyllret i butiker och shoppingcenter. Det blir allt enklare att sitta hemma i soffan och klicka hem allt från mat till kläder, inredning och skönhetsprodukter. Dessutom blir både betalning och returnering mer och mer flexibelt. Detsamma gör sig gällande när det kommer till online finansiering. Du kan ansöka om ett lån online och slipper därmed allt vad heter bankbesök och långa väntetider. Men, vad bör du tänka på när du shoppar eller ansöker om lån online? 

Håll dig till planen
Helt överordnat handlar det om att ha en plan, både när du shoppar och ansöker om lån online. Ibland kan vi nämligen lockas till att addera fler och fler produkter till vår varukorg. Precis som att vi kanske ansöker om ett större lånebelopp än nödvändigt, bara för att vi kan. Det kan därför vara bra att göra en shoppinglista likväl som att välja ett ändamålsbaserat lån utifrån det reella behovet. 

Jämför produkter
Om du inte redan i förväg vet vad du är ute efter, ett speciellt sminkmärke eller en specifik produkt, kan det kännas överväldigande att kolla runt i havet av hemsidor. Fördelen med att handla i en butik är att du kan fråga om råd och hjälp. När du shoppar online handlar det om att göra lite efterforskningar, läsa recensioner och kundomdömen. Det är ju säkert en god andel som redan har provat en mascara, de där hudvårdsprodukterna du är sugen på, eller något helt tredje. Själva jämförandet är också ett centralt element i en lånprocess. Långivare och lånerbjudanden finns det många av och du bör undgå att välja första bästa. Att jämföra lån är ett effektivt sätt för att få tag på det mest optimala alternativet på marknaden. 

Glöm inte betalningen
När du shoppar online kan du oftast välja olika betalningssätt. Det brukar vara möjligt att betala med kort på en gång, via faktura, Swish eller liknande. Ibland kanske du inte har beloppet till rådighet just nu eller så vill du gärna få hem produkten innan du betalar. Väljer du att betala med faktura är det självklart viktigt att du kommer ihåg inbetalningen. Likaledes är det extremt viktigt att du kommer ihåg återbetalningen av ett lån. den totala kostnaden för ett lån omfattar själva lånebeloppet, räntor och eventuella tillkommande avgifter. Sköter du inte återbetalningen riskerar du att få påminnelseavgifter, en betalningsanmärkning eller i värsta fall ett ärende hos Kronofogden. 

Sammanfattningsvis är det alltså en del gemensamma kärnelement för online shopping och ansökan om online lån. Är du på utkik efter lite extra finansiell stötte i form av ett online lån kan du med fördel spana in Moneezy – en kostnadsfri lånejämförelsetjänst online. Det kanske kan hjälpa dig att hitta ett lån som passar just dig och dina behov, t.ex. ett sms lån utan uc.