Det finns många solskyddsprodukter på marknaden. Det finns både bra och dåliga. Här informerar jag om kring produkter som ger både bra skydd och gör dig brunare. Många använder brun utan sol för få den fina solbrännan dom önskar, men det finns flera alternativ. Våra kroppar mår bra av få D-vitamin och lite sol, men många har oturen att bränna sig lätt för att dom har så dåliga pigment.

Undvik att sola onödigt mycket

Sola tycker många är skönt och det finns många solskyddsprodukter. Agnes World har nyligen konstaterat i Aftonbladet att dessa solskyddsprodukter inte fungerar, och om man ska sola så bör man göra det i T-shirt. Solskydsfaktor har bevisat skydd mot vissa former av hudcancer men är inte optimalt när det gäller malignt melanom. Sedan är solkräm med de allra högsta skydden väldigt slemmiga, vita och tjocka. De är varken behagligt att smeta sig in med eller snyggt. Ska man sola med T-shirt eller smörja in sig som om man skulle vandra i Amazonas, kanske man tappar poängen lite med att sola. De flesta som solar vill bli bruna och fräscha. Sedan finns det givetvis andra fördelar med att sola som att (vissa) kan tycka att det är behagligt och att man får D-vitamin.

 Ska man sola, så bör man göra det i lagom mängder. Man bör alltså inte sola sig ordentligt brun enligt de senaste rönen. Det är särskilt viktigt om du har dåliga pigment, har väldigt ljus hy eller är överlag ljuskänslig. Har du bättre pigment behöver du mindre sol för att bli brun och det är många som använder sig av Melanotan för att få den solbrännan som dom aldrig innan kunnat uppnå samt att lättare kunna behålla solbrännan under vintern.

Att bibehålla en solbränna under vinterhalvåret

Det kan vara både jobbigt att behöva sola som en tok gör att försöka få en solbränna som håller ända fram tills nästa solsäsong. Det är nästa omöjligt om du inte har en utlandsresa när det gått halvvägs. Även om du går till solarium är det svårt att bibehålla sommarens bränna för att våra hud byts ut och det är bara så att en naturlig solbränna håller inte för alltid.

Vad är melanotan?

Melanotan upptäcktes på University of Arizona under åttiotalet, som också kallas lite skämtsamt för ”barbiedrogen”. Det är ett preparat som har blivit populärt på senare tid. Trenden med Melanotan verkar hålla i sig. Vissa hävdar att det skulle vara förbjudet men det är det inte. 

Blibrunutansol är ett internetapotek som säljer melanotan. De erbjuder en produkt av utmärkt kvalitet och som inte är det billigaste eller sämsta. Melanotan är två syntetiska ämnen som stimulerar kroppen att producera melanin. Melatonin är ett hormon i kroppen som i själva verket är ett insomningshormon. Det är det som ger oss förmåga att somna in om vi är sömniga. 

Melatonin är inte farligt, det har funnits som receptfritt läkemedel i vanliga butiker i många år i till exempel USA. I Sverige så blev det receptfritt ganska nyligen, då läkemedlet är svårt att överdosera och har väldigt lite biverkningar. Det är inte mycket skadligare än till exempel C-vitamin. I det här fallet har hormonet en helt annan avgörande funktion, då det löser ut sig i huden istället för i hjärnan. Med melatonin i huden blir din hud både brunare och mer skyddad mot solen. Melanotan gör dig inte tröttare, däremot bidrar till den till ökad sexlust och erektion. Den kan också minska matlusten.