Bästa Inframadrass med jade och turmalin för bättre hälsa

Innehåller annonslänkar

Den bästa inframadrassen erbjuder en kombination av avancerad teknologi och naturliga material för optimal välbefinnande. Genom att integrera infraröd värme och negativ jonterapi, samt använda högkvalitativa material som jade och turmalin, ger den överlägsen lindring för kronisk smärta och muskelspänningar. Denna innovativa madrass tränger djupt in i vävnaderna för en effektivare behandling och kan användas för att behandla ländryggssmärta och främja avslappning. Valet mellan jade och turmalin beror på individuella preferenser och behov för att skapa den perfekta inframadrassen för varje användare.

Vad är IR Matta och hur fungerar den?

En IR matta är utformad för att använda infraröd värme, vilket är en osynlig form av elektromagnetisk strålning, för att värma upp kroppens vävnader. Dessa mattor innehåller infraröda element som skickar ut värme som tränger djupt in i huden och vävnaderna. Läs mer om värmeterapi.

Fördelar med IR Matta för Blodcirkulation:

 1. Ökad Blodcirkulation: Infraröd värme vidgar blodkärlen, vilket resulterar i förbättrad blodcirkulation. Detta möjliggör effektivare transport av syre och näringsämnen till kroppens celler.
 2. Lindring av Muskelsmärta: Djupvärmeeffekten lindrar muskelsmärta genom att öka blodflödet till det drabbade området och minska inflammation.
 3. Förbättrad Flexibilitet: Genom att öka temperaturen i musklerna kan IR mattan hjälpa till att öka flexibiliteten och minska stelhet.
 4. Främjande av Avslappning: Den behagliga värmen från IR mattan kan bidra till avslappning och minska spänningar i kroppen, vilket främjar en övergripande känsla av lugn.

Hur Använder Du IR Mattan för Optimal Effekt:

 1. Placering: Placera mattan på en platt och stabil yta, antingen på sängen eller på golvet.
 2. Justera Temperaturen: De flesta IR mattor har inställningar för att justera temperaturen. Börja med en lägre temperatur och öka gradvis för att undvika överhettning.
 3. Använd i Intervaller: Använd IR mattan i intervaller, vanligtvis 15-30 minuter åt gången. Det är viktigt att lyssna på din kropp och undvika överanvändning.
 4. Njut av Avslappning: Använd tiden på mattan för att koppla av och fokusera på andningsövningar eller meditation för att förstärka avslappningseffekten.
 5. Konsistens: För att uppnå långsiktiga fördelar är regelbunden användning av IR mattan avgörande. Inkludera det i din dagliga eller veckovisa rutin för att maximera dess effekter.

Fördelar med inframadrass med jade och turmalin

Infraröda värmemaddrasser avviker från vanliga värmemadrasser genom att använda infraröda strålar istället för bara ytvärme. Denna teknik penetrerar huden djupare för en mer effektiv läkning. Mattor med naturliga stenar som Jade och turmalin ger djupvärme utan risker eller biverkningar och kan nå ända ner till benen. Eftersom dessa produkter är mycket eftertraktade kan de vara ett effektivt sätt att behandla ländryggssmärta och muskelspänningar.

Jadesten

 • Avger längre infraröd värme
 • Symboliserar lycka som en ädelsten
 • Öka kroppens immunförsvar och cirkulation
 • Förbättrar kroppens energinivå
 • Minskar blåmärken, smärta och svullnader
 • Termen ”jade” kan syfta på någon av två metamorfa bergarter gjorda av olika silikatmineraler, nefrit och jadeit. Nefrit är något mjukare, men mindre benäget att gå sönder. Ostasiater har värderat jade i århundraden.
 • I den kinesiska kulturen trodde man att jade skyddade njurarna, hjärtat, struphuvudet, levern, mjälten, tymus och sköldkörteln och i allmänhet stärker kroppen. Det ansågs också vara svalkande. Det kan vara anledningen till att jadestenar är mycket populära i asiatiska länder.
 • Som en helande sten tros jade utstråla positiv energi. På grund av dess sammansättning kan den också hjälpa till att lindra magnesiumbrist

Turmalinsten

 • Avger mer negativa joner
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Hjälper avgiftning
 • Hjälper till att eliminera giftiga metaller
 • Stöder lever och njurar
 • Namnet ”turmalin” används för flera olika men besläktade mineraler som finns i rika och varierande färger. Turmalin är piezoelektriska – när de värms upp producerar de en elektrisk potential (olika elektriska laddningar i motsatta ändar). De avger också FIR-strålning (fjärr infraröd) och negativa joner, effekter som ökar när värme appliceras.
 • Som en helande sten sägs turmalin minska tarm- och hudproblem, stödja utbytet av syre i blodet, förbättra cirkulationen och hjälpa till med sjukdomar i levern, huden och det autonoma nervsystemet. Det tros förbättra immunförsvaret, endokrina och lymfatiska systemen, läka sömnlöshet och stimulera regenerering i hela kroppen. Brun turmalin är känd för att vara en utmärkt grundsten, som anpassar och skyddar den eteriska kroppen. Det sägs uppmuntra samhällsanda och socialt engagemang, läka dysfunktionella relationer och öka empati och kreativitet.

Forskning på infraröd strålning

Enligt kristallterapi besitter Jade lugnande egenskaper och främjar medkänsla och balans. Den består huvudsakligen av magnesium, vilket ger långt infraröd värme. Studier från 2002 visar att Jade avger långt infraröda strålar som kan påverka huden, blodcirkulationen och vitalisera hudceller. Forskningen inkluderade testning av Jade-pulver för dess strålningsegenskaper och dess effekter på människans hud. Resultaten visade att Jade avger höga nivåer av fjärrinfraröda strålar som kan tränga igenom kroppen, främja syretillförsel och värma upp kroppen. På grund av dessa hälsofördelar används Jade i olika produkter som hudvårdsprodukter, kuddar, mattor, byggnadsmaterial och smycken. Dess djupt penetrerande egenskaper gör det också populärt som en komponent i infraröda mattor för välbefinnande.

Bästa Inframadrass

Jag googlade runt för att ta reda på fördelarna med jade och turmelin matta  och fann att de är särskilt effektiva för att lindra kronisk smärta, speciellt i rygg och nacke. Dessa mattor kombinerar infraröd värme och negativ jonterapi med de helande egenskaperna hos Jade och turmalin. Jag har upplevt den avslappnande känslan av ”hot stone massage,” och denna madrass ger liknande fördelar. Därför anser jag att denna IR madrass är den bästa på marknaden.

Recension Inframadrass med jade och turmalin

Otroligt bra kvalité på mattan måste jag säga, den känns trygg att använda och den är fin med. Det kommer med en förvaringsväska med, det är lätt att använda och gör att man “orkar” använda den regelbundet. Jag är faktiskt en person som regelbundet använder min spikmatta och spikmatta för nacken, älskar dom.Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen än vanlig värme. Vilken IR madrass är bäst? Jag skulle verkligen säga att en inframadrass är bäst och jag är så glad att jag får både jade och turmalin i min, det blir liksom lite mer än bara infravärme. Just känslan av varma stenar är så skön, jag älskar hot stone massage, man känner verkligen efter man legat 30 minuter att man är avslappnad och jag använder min och låg och läste en bok.

Övrigt, super snabb leverans med.

Betyg: 10/10

Pris:  Ca 4000 kr,  premium produkt 

Köp din jade och turmelin matta 

Rabattkod 

Shoppasmartare får du 20 % rabatt

 

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

 1. En av de bästa investeringar jag gjort för mig själv är denna infra-värmemadrass. Har en precis likadan, ja från TrendRehab. Sover som en bebis hela natten efter det att jag har legat på den och jag upplever att mitt lite tröga lymfsystem har blivit avsevärt mycket bättre! /Jenny

  1. Hej, gud vad roligt att höra. Jag älskar min med och en vän har en likadan hon med, så enkel ta fram och använda ofta jämfört mot en matta man måste krypa ned i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *