Inframadrass med jade och turmalin för bättre hälsa

Hej, mina kära läsare, idag tänkte jag berätta om min nya Inframadrass med jade och turmalin stenar från TrendRehab. Ni som följer mig vet att jag är mycket för att optimera min hälsa (läs allt om optimera hälsa här med allt jag gör) och tyvärr har jag ibland svårt att somna för att jag inte varit tillräckligt aktiv under dagen, jag har även upplevt en del stress och tycker det kan vara svårt att vara i nuet. Ni vet man kör på och inte har tid för reflektion, reflektion är verkligen super bra. Jag arbetar inom marknadsföring och det förväntas hela tiden att man ska producera det ena och det andra och sitt framför en dator och komma på ideer är svårt. Faktum är att jag älskar att gå på mängder olika skönhetsbehandlingar, massage och spa och bara vara. Nyligen hade jag en så otroligt bra dag när jag låg väntade CM Slim gjorde sitt jobb med mina magrutor och jag bara gjorde absolut  ingenting förutom att lyssna på fåglarna kvittrade utanför fönstret. Jag var i nutet kom jag på saker jag glömt bort och det var helt otroligt skönt, ni måste bara ligga och inte göra något, sätt på lugnande spa musik och njut om ni inte har kvitter ljud från fåglar som jag hade eller har du aldrig det tyst, ha det helt knäpptyst. 

Senaste investering i min hälsa..

Inframadrass med jade och turmalin

För att få mer ro och härligt hemma så har jag vänt min säng så att jag har utsikt utåt och kan bara ligga i sängen och koppla av på min senaste investering i min hälsa, nämligen en Inframadrass med jade och turmalin stenar. Jag hade sett en vän tipsa om det på instagram och blev nyfiken vad det var, jag hade hört att jade och turmalin är bra för oss men inte så mycket mer, plus att det är infra och värme i madrassen och jag redan sedan innan har en infrabastu madrass så kändes detta som en komplement för mig och mer bekvämt “läs, mindre varmt” och mer relax för mig. 

Fördelar med inframadrass med jade och turmalin

Jag Googlade runt lite om vilka fördelar det fanns med Inframadrass med jade och turmalin stenar. Och det jag fann var att om man lider av kronisk smärta, som smärta i. rygg eller nacke har man säkert provat en värmedyna, men en infraröd madrass som kombinerar infraröd värme och negativ jonterapi med den helande kraften från Jade och turmalin är effektivt för att lindra smärtor. Jag har ju gått på “hot stone massage” och det är superskönt och lite den känslan får jag av denna madrass.

Infraröda värmemattor skiljer sig från vanliga värmemadrasser på flera sätt. Medan traditionella madrasser bara värmer upp hudens yta så använder dessa madrasser faktiskt infraröda strålar. Detta gör att de kan penetrera huden och ge en djupare nivå av läkning. Infra mattor/madrasser  med natursten som Jade, turmalin stenar leverera djup värme utan några risker eller biverkningar. Dessa madrasser kan värma din kropp ända ner till benet. Eftersom denna produkt är så användbar är efterfrågan på den extremt hög. Om du har letat efter ett mer effektivt sätt att behandla din ländryggssmärta, bör du börja titta på infraröda mattor och andra infraröda enheter. Det är ett av de bästa sätten att behandla spända muskler och kronisk ömhet.

 

Men hur väljer man sin egen infraröda värmedyna mellan jade och turmalin värmematta?

Följande information kan ge dig lite hjälp.

Jade

 • Avger längre infraröd värme
 • Symboliserar lycka som en ädelsten
 • Öka kroppens immunförsvar och cirkulation
 • Förbättrar kroppens energinivå
 • Minskar blåmärken, smärta och svullnader
 • Termen ”jade” kan syfta på någon av två metamorfa bergarter gjorda av olika silikatmineraler, nefrit och jadeit. Nefrit är något mjukare, men mindre benäget att gå sönder. Ostasiater har värderat jade i århundraden.
 • I den kinesiska kulturen trodde man att jade skyddade njurarna, hjärtat, struphuvudet, levern, mjälten, tymus och sköldkörteln och i allmänhet stärker kroppen. Det ansågs också vara svalkande. Det kan vara anledningen till att jadestenar är mycket populära i asiatiska länder.
 • Som en helande sten tros jade utstråla positiv energi. På grund av dess sammansättning kan den också hjälpa till att lindra magnesiumbrist

 

Turmalin

 • Avger mer negativa joner
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Hjälper avgiftning
 • Hjälper till att eliminera giftiga metaller
 • Stöder lever och njurar
 • Namnet ”turmalin” används för flera olika men besläktade mineraler som finns i rika och varierande färger. Turmalin är piezoelektriska – när de värms upp producerar de en elektrisk potential (olika elektriska laddningar i motsatta ändar). De avger också FIR-strålning (fjärr infraröd) och negativa joner, effekter som ökar när värme appliceras.
 • Som en helande sten sägs turmalin minska tarm- och hudproblem, stödja utbytet av syre i blodet, förbättra cirkulationen och hjälpa till med sjukdomar i levern, huden och det autonoma nervsystemet. Det tros förbättra immunförsvaret, endokrina och lymfatiska systemen, läka sömnlöshet och stimulera regenerering i hela kroppen. Brun turmalin är känd för att vara en utmärkt grundsten, som anpassar och skyddar den eteriska kroppen. Det sägs uppmuntra samhällsanda och socialt engagemang, läka dysfunktionella relationer och öka empati och kreativitet.

Så faktiskt egenskaperna hos jade och turmalin är nästan desamma, det är svårt att säga vilket som är bättre för smärtlindring. Men om du bryr dig mycket om infraröd terapi kommer värmematta i jade att vara ditt första alternativ eftersom uppvärmd jade kommer att avge mer infraröda effekter. Turmalinpad kan ge dig mer negativ terapi eftersom den negativa effekten är högre än jade. Så du kan välja vad du gillar efter personliga behov och bekymmer, eller som jag ta en matta som erbjuder båda.

 

Hur man använder madrassen:

Dessa naturliga terapier hjälper till att höja dina välbefinnande för att tillfälligt öka ditt cirkulationssystem. Man kan enkelt ställa in vilken värme man vill ha och jag tyckte typ 62 grader var bra temperatur. Du får vänta en stund medan mattan värms upp, typ ca 20 minuter. Under den tiden kan du ordna gott kallt vatten eller te eller liknande och göra din omgivning redo för lite egentid. Jag växlade upp och ner lite på värmen för det blev bäst så för mig för jag vill ligga på mattan 30 minuter. Du ska ha en tunn tyg mellan mattan och din hud, jag har en turkisk badhandduk och det var super bra.

Holistisk healing och kristallterapi, kort djupdykning

Inom holistisk healing och kristallterapi anses ljusgröna Jade-stenar vara en lyckosten som förknippas med god hälsa, rikedom och kärlek. Det är också förknippat med det 4:e chakrat, den andliga kraftkällan som ligger i hjärtcentret, och det är också kopplat till vatten och de astrologiska tecknen på Kräftan, Fiskarna, Vågen och Jungfrun. Dessa anslutningar kan delas upp i tre fördelar:

 1. Jade är förknippat med hjärtchakrat och är användbart för att behandla stress, ångest och störningar i blodcirkulationen.
 2. Det är förknippat med hjärtchakrat och Jungfruns tecken, det är kärlekens, kraftens och excellens sten.
 3. Eftersom det förknippas med vatten har det en effekt på känslornas sfär och på den feminina sfären (ännu en gång kärlek, sedan intuition och medkänsla). Det har också en effekt på njurarna, stimulerar och reglerar deras funktion utdrivningen av beräkningarna, och det stärker också immunförsvaret. Å andra sidan är mörk ockra Jade associerad med det andra chakrat, det i nedre delen av buken. Det stärker mjälten och levern, stimulera leverrening.

Forskning på infraröd strålning

Enligt kristallterapi har Jade också lugnande och lugnande egenskaper, det eliminerar rädsla, tröstar och uppmanar till välvilja. Sedan hjälper det hjärtat att finna medkänsla för att fatta rätt beslut, balanserar känslor och ger blygsamma och tydliga idéer. Slutligen öppnar det ditt sinne och övertygar dig mot förnyelse. Nephrite Jade består av mineraler som järn, kalcium och magnesium. Magnesium utgör 40% av jade, och det avger långt infraröd värme. Forskning utförd 2002* drog slutsatsen att de långt infraröda strålning som finns i jadestenar har vissa typer av effekter på människokroppen, särskilt på huden, blodcirkulationen och vitaliserande av hudceller. Finmalda Jade-pulver screenades för strålningsegenskaper och testades för effekterna av långt infraröda strålar på människans hud genom temperaturobservation med hjälp av ett infrarött termiskt analysverktyg. Som ett resultat av att mäta effekten av Jade på människokroppen upptäcktes det att Jade avger en hög fjärrinfraröd stråle. Dessa långt infraröda strålar penetrerar människokroppen och underlättar tillförseln av syre genom att dela de röda blodkropparna som håller ihop, och utöka dessa fördelar genom att lätt skaka varje cellkärl i händer och fötter för att ge effekten av att värma upp kroppen. Eftersom det finns så många hälso- och välmående fördelar förknippade med Jade, används den ofta för hudprodukter, kuddar, mattor, husbyggnadsmaterial, smycken och som ett djupt penetrerande infra mattor. 

Hur väljer du din infraröda värmedyna mellan jade och turmalin matta?

Jag behövde inte välja då premium IR-madrass från TrendRehab har båda. Infra madrassen med jadesten och turmalin som är av hög kvalitet. Detta ger en jämn värmefördelning med inbyggt temperatur överhettningsskydd. Den naturliga jade- och turmalinstenen omvandlar värmeenergi till lång infraröd. Ju högre temperatur, desto mer djupgående infraröd. Välj dock din IR-madrass efter ditt behov och budget.

Produktmaterial:

 • 71 st Turmalinstenar
 • 83 st Jadestenar
 • Stenstorlek: 50 mm i diameter
 • Värmeytans mått: 42 x 146 cm

Recension Inframadrass med jade och turmalin

Betyg: 10/10

Pris:  Ca 4000 kr,  premium produkt 

Köp din matta

Rabattkod 

Shoppasmartare får du 20 % rabatt

Kommentar:
Otroligt bra kvalité på mattan måste jag säga, den känns trygg att använda och den är fin med. Det kommer med en förvaringsväska med, det är lätt att använda och gör att man “orkar” använda den regelbundet. Jag är faktiskt en person som regelbundet använder min spikmatta och spikmatta för nacken, älskar dom.
Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen än vanlig värme. Vilken IR madrass är bäst? Jag skulle verkligen säga att en inframadrass är bäst och jag är så glad att jag får både jade och turmalin i min, det blir liksom lite mer än bara infravärme. Just känslan av varma stenar är så skön, jag älskar hot stone massage, man känner verkligen efter man legat 30 minuter att man är avslappnad och jag använder min och låg och läste en bok.

Övrigt, super snabb leverans med.

 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

 1. En av de bästa investeringar jag gjort för mig själv är denna infra-värmemadrass. Har en precis likadan, ja från TrendRehab. Sover som en bebis hela natten efter det att jag har legat på den och jag upplever att mitt lite tröga lymfsystem har blivit avsevärt mycket bättre! /Jenny

  1. Hej, gud vad roligt att höra. Jag älskar min med och en vän har en likadan hon med, så enkel ta fram och använda ofta jämfört mot en matta man måste krypa ned i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.