I samarbete med foretagslan.io

Det finns en anledning till varför många väljer att ta in kapital i sitt företag, det är nämligen så att det är lättare att få företaget att växa då. Hur man får in kapital finns det många olika alternativ på, men bör fråga sig själv varför det kan vara värt det.

Det finns många aktörer där ute som har stora marknadsandelar av marknaden, men det är få produkter som faktiskt blir ”top of mind ”. Vet du inte vad top of mind produkt är? Låt mig säga jag säger, cola, vad tänker du då? Jo troligtvis Cocoa cola, det är sådan sak. Samma sak med Post it lappar.

Vad är ditt företags vision..

Din vision med ditt företagande sätter standarden för vad du kommer att uppnå. Arbetar du med en trendig produkt som är i ropet just nu, så kanske det inte fungerar att ha leveranser på 2-3 veckor då dina kunder vill ha varorna gärna igår.

  • Jag skulle säga av egen erfarenhet att kommer jag in i en shop online och det är förhandsbeställning varan så vänder jag direkt. Samt är det för hög tröskel för att få gratis frakt då går jag med.
  • Jag är har även svårt för hemsidor som ser för amatör ut, det är inget varumärke jag vill förknippas med.

Idag när vi handlar på online så vill vi gärna handla av företag som vi kan se oss som mini ambassadörer för.

När ska man ta in pengar i företaget?

Det jag vill säga med detta att det faktiskt ibland kan vara värt att ta ett företagslån. Men du bör inte ha ordet ”tror att du ska lyckas”, tro gör du i kyrkan. Tror du du ska lyckas så skippa ta ett lån och gör det du är bäst på.  Saknar du tydliga mål med ditt företagande  så då kan du inte förvänta dig att ditt företag ska lyckas. Hård sanning men så är det!

Många som driver företag dom vill tyvärr helst bara sitta och rulla tummarna medan dom andra jobbar, men är det ett start up företag då kan du behöva räkna med att behöva kvala upp armarna. Det finns inga företagare som gått runt och haft tur, även dom rikaste har fått kämpa sten hårt.