Att lära sig hur du kan förändra och få bättre ekonomiska vanor att få en mer stabil ekonomi. Vill du bli ekonomiskt framgångsrik så kräver att du sätter mål. Jag har läst en hel del om hur man kan tänka kring om man vill få mer pengar över i vardagen och få på sikt få bättre ekonomi.  Jag vill frigöra mer pengar öka mina besparingar. 

Skapa ett automatiskt sparande

Innan du köper massor av saker borde du betala dig själv med att skapa dig ett automatiskt sparande varje månad. Detta bör vara din högsta prioritet, särskilt om du inte har en besparingar. 

Gör det till den första räkningen du betalar vid lönening genom att automatiskt överföra ett fast belopp från ditt bankkonto till ditt sparande. Tänk inte ens på denna transaktion, se bara till att det händer.

 

Kontrollera dina onödiga utgifter 

Onödiga utgifter är det största problemet för många av oss. Onödiga utgifter kan vara äta ute och shoppa och köpa online, är en stor dränering för våra ekonomi.

 

Utvärdera dina utgifter och lev sparsamt

Om du aldrig har gått igenom dina utgifter så kan detta vara en nya månadsutmaning för dig. Utvärdera sedan på vad du spenderar dina pengar och se vad du kan skippa helt eller minska på.  Bestäm om varje utgift verkligen är absolut nödvändig och skär ner på onödiga. 

Investera i din framtid

Om du är ung så tänker du förmodligen inte på pension just nu. Men det är viktigt. Även om du tror att du alltid kan planera för pensionen senare, så gör det nu. 

Tillväxten av dina investeringar över tid kommer att bli fantastisk om du börjar spara när du är 20 år tack vare ränta på ränta effekten. Gör lite forskning, men vad du än gör, börja nu!

 

Håll dig säker

Glöm inte bort att gå igenom alla typer av försäkringar du behöver. Här kan du spara pengar genom att byta leverantör och det är en trygghet för dig. Har du väl barn så bör du ha en livförsäkring och ska du gifta dig se till att ha ett äktenskapsförord. Det kan bli väldigt kostsamt och ekonomisk förlust att skilja sig. .

 

Få mer bättre ekonomi och undvika nya skulder

Om du har kreditkort, personliga lån eller annan sådan skuld måste du skapa en plan för hur du ska bli skuldfri. Börja med att lista dina skulder och rangordna dom i ordning från lågt till högt längst ner, gärna i excel dokument, dokumentera även dom kostnaderna som tillkommer på dina skulder för att se hur mycket det kostar dig. Ibland kan det (nästan alltid) vara bättre att ta ett lån och lösa mindre skulder med större lån. 


Äg ditt boende

Att äga sitt egna boende brukar ofta vara fördelaktigt, men det kostar en hel del att ha råd att köpa sin första bostadsrätt.