Microneedling för hemmabruk – Här är det du behöver veta

microneedling för hemmabruk

Innehåller reklam och annonslänkar

Microneedling för hemmabruk är en populär hudvårdsbehandling som har visat sig vara effektiv för att förbättra hudens textur och utseende. Denna metod använder små nålar för att skapa mikroskopiska hål i huden, vilket stimulerar hudens naturliga läkningsprocess och kollagenproduktion. Att använda microneedling hemma har blivit alltmer vanligt med tillgängligheten av hemmaenheter. Här är en guide om hur du kan utföra microneedling hemma:

Har du funderat på att göra microneedling hemma?

Jag har gått på salong och gjort denna dyra behandling och resultatet man får är fantastiskt. Jag blev såld direkt! Jag har inga problem för hyn så för min del kan jag uppnå samma microneedling resultat med en hemmabehandling, näst in till i alla fall, det ingen hudterapeuft om gör det på dig, utan det är ju du själv som rollar ansiktet med en roller. Om du vill göra detta hemma är det viktigt ha koll på hygienen så därför tänkte jag gå igenom steg för steg microneedling.

Vad är Microneedling?

Microneedling är en behandling som involverar användning av små nålar för att skapa mikroskopiska skador på huden. Dessa små skador stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och främjar produktionen av kollagen och elastin, vilket kan förbättra hudens textur och minska synligheten av ärr, rynkor och ojämnheter.

Microneedling för hemmabruk

 1. Rengör din hud enkelt med Sanitizing Spray 
 2. Rollern kommer i olika djup 0,2 och 0,5 för ansikte så beroende på vilket resultat du vill uppnå välj djup. Jag skulle säga att det är bättre börja med mindre djup.
 3. Applicera serum efter du rollat.
 4. Låt huden vila, gärna under en mask.
 5. Rengör din roller med ​​Sanitizing Spray och förvara hygieniskt.
 6. Ta inte på huden och sov på rena örngott 

Fördelarna med micro needling hemma är många och inkluderar:

 1. Förbättrad Hudtextur: Microneedling hjälper till att stimulera produktionen av kollagen och elastin, vilket kan förbättra hudens textur och göra den mjukare och jämnare.
 2. Minskade Rynkor och Linjer: Genom att öka kollagenproduktionen kan microneedling minska synligheten av rynkor och fina linjer, vilket ger ett ungdomligare utseende.
 3. Ärrbehandling: Microneedling kan användas för att minska synligheten av ärr, inklusive acneärr och andra ärr från hudskador.

Steg-för-Steg Guide till Microneedling Hemma

Här är en steg-för-steg guide om hur du utför microneedling hemma:

Steg 1: Förberedelse

 • Börja med att rengöra ditt ansikte noggrant för att ta bort all smuts, makeup och bakterier.

Steg 2: Välj Rätt Microneedling-Enhet

 • För hemmabruk är det bäst att använda en mikronålsrulle eller en elektrisk microneedling-enhet av hög kvalitet. Se till att den är ren och steril innan du börjar.

Steg 3: Applicera Ett Serum eller En Hudprodukt

 • Innan du börjar microneedling kan du applicera ett hudserum eller en produkt med aktiva ingredienser som du vill att huden ska absorbera. Detta hjälper till att förbättra resultaten.

Steg 4: Microneedling

 • Rulla försiktigt mikronålsrullen över det område som du vill behandla. Använd lätta tryck och rulla i olika riktningar (vertikalt, horisontellt och diagonalt) för att täcka hela området.
 • Var försiktig och undvik att använda för mycket tryck för att undvika skador på huden.
 • Efter microneedling kan huden bli röd och kännas irriterad, vilket är normalt. Det är viktigt att undvika direkt solljus och använda solskydd om du går ut.

Steg 5: Återhämtning

 • Efter microneedling kan du använda en lugnande och återfuktande kräm för att hjälpa till med återhämtningen. Huden kan kännas stram och torr ett tag efter behandlingen.

Försiktighetsåtgärder och tips

 • Läs noggrant igenom bruksanvisningen för din microneedling-enhet och följ instruktionerna.
 • Håll din microneedling-enhet ren och steril genom att rengöra den före och efter varje användning.
 • Använd inte microneedling på inflammerad eller infekterad hud, och undvik att använda den över öppna sår eller utslag.
 • Undvik att använda microneedling om du har aktiv akneutbrott eller någon hudinfektion.
 • Var försiktig med att dela din microneedling-enhet med andra, eftersom det kan överföra bakterier.

Kommentar:

Själva micronålningen var inte obehagligt men jag blev lite röd efteråt. Så här fick jag veta att experter rekommenderar att hålla sig borta från alla typer av kemiska exfoliering produkter (som glykolsyra och mjölksyror) och ljusare ingredienser som C -vitamin på grund av det faktum att de kan öka risken för irritation. Har du bra serum som du kan applicera efter du gjort din microneedling då det är det din hud behöver direkt efter och din hud kommer absorbera serumen upp till 300 % bättre när du har öppna kanaler i huden och verkligen träna ned på djupet.

Det finns många olika kit att välja på och det är väldigt bra priser

Här kan du köpa Skinroller

 

Läs även: Så behandlar du sköra naglar som skivar sig

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

 1. Jag förstår, det lät inte så bra bra du inte använde, detta märke är seriöst och tryggt! Jag vill med ha en!

 2. Hej, kul att se att andra har upptäckt Swiss Clinics fenomenala produkter. Jag har själv använt deras roller och serum regelbundet i flera år, och resultaten är jättefina. Här lite tips och bilder: https://sannaetnainswedish.blogspot.com/p/hudatstramning-och-hudvard.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *