Microneedling för hemmabruk – Här är det du behöver veta

microneedling för hemmabruk

Innehåller reklam och annonslänkar för curentbody.se

Har du funderat på att göra microneedling hemma? dvs microneedling för hemmabruk? Jag har gått på salong och gjort denna dyra behandling och resultatet man får är fantastiskt. Jag blev såld direkt! Jag har inga problem för hyn så för min del kan jag uppnå samma microneedling resultat med en hemmabehandling, näst in till i alla fall, det ingen hudterapeuft om gör det på dig, utan det är ju du själv som rollar ansiktet med en roller. Om du vill göra detta hemma är det viktigt ha koll på hygienen så därför tänkte jag gå igenom steg för steg.

Microneedling går ut på att man skapar små mikrokanaler och skador på din hud med nålar i akupunktur storlek. Din kropp kommer att reagera på dessa mikroskador naturligt genom att stimulera och producera kollagen och på så vis kommer din hud föryngra sig och minska fina linjer och rynkor, förstorade porer, bristningar, acne ärr och ojämn hud. 

Fördelarna med microneedling hemma

Microneedling hemma som du gör själv ger dig nästan samma resultat som på salong . Stora fördelen med ”Hemma-rullandet är att nålarna genomborrar inte dina hud lika djupt som medicintekniska produkter, men de kan användas för att förbättra produkternas inträngning-vare sig det är återfuktande, ljusare eller föryngrande aktiva-som appliceras efter perforering, eftersom du har skapat dessa öppna kanaler. Att göra microneedling hemma gör att du kan göra det mer regelbundet och vid tidpunkter som passar dig, tex om du är hemma en lördagkväll och inte har något att göra. 

 

Microneedling för hemmabruk

  1. Rengör din hud enkelt med Sanitizing Spray 
  2. Rollern kommer i olika djup 0,2 och 0,5 för ansikte så beroende på vilket resultat du vill uppnå välj djup. Jag skulle säga att det är bättre börja med mindre djup.
  3. Applicera serum efter du rollat.
  4. Låt huden vila, gärna under en mask.
  5. Rengör din roller med ​​Sanitizing Spray och förvara hygieniskt.
  6. Ta inte på huden och sov på rena örngott 

 

Så här gör jag microneedling hemma

Efter ha rengjort mitt ansikte så delar jag det fyra kvadranter och rulla varje sida i 15 sekunder.

Jag började med hakan, gick upp till endera kinden och slutade med pannan. Gå över området upp och ner, sida till sida, diagonalt vänster upp till höger och diagonalt höger upptill vänster. 

 

Just nu har jag en rabattkod som ger hela 10 % rabatt hos Curentbody

CBMICRO

Applicera ditt ansiktsserum efter behandling behöver ditt ansikte fukt

Själva micronålningen var inte obehagligt men jag blev lite röd efteråt. Så här fick jag veta att experter rekommenderar att hålla sig borta från alla typer av kemiska exfoliering produkter (som glykolsyra och mjölksyror) och ljusare ingredienser som C -vitamin på grund av det faktum att de kan öka risken för irritation. Swiss clinic har bra serum som du kan applicera efter du gjort din microneedling då det är det din hud behöver direkt efter och din hud kommer absorbera serumen upp till 300 % bättre när du har öppna kanaler i huden och verkligen träna ned på djupet.  

 

Läs även: Så behandlar du sköra naglar som skivar sig

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Jag förstår, det lät inte så bra bra du inte använde, detta märke är seriöst och tryggt! Jag vill med ha en!

  2. Hej, kul att se att andra har upptäckt Swiss Clinics fenomenala produkter. Jag har själv använt deras roller och serum regelbundet i flera år, och resultaten är jättefina. Här lite tips och bilder: https://sannaetnainswedish.blogspot.com/p/hudatstramning-och-hudvard.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.