Samarbete med trafikförsäkring.se

Jag har läst på om trafikförsäkring och det är så att du kanske har din trafikförsäkring, vilket  det faktiskt är lag på att ha om man äger en bil. Men det tråkiga är att om någon krockar med dig och inte har en egen trafikförsäkring, så kommer det blir svårare för dig att får att ersättning utbetalas i samma utsträckning då den allmänna TFF som träder in. TFF är en samarbetsorganisation för Sveriges trafikförsäkringsbolag som ersätter skador där okända eller oförsäkrade bilister varit inblandade.

Dom som struntar i sin trafikförsäkring måste i sin tur betala en straffavgift som i slutändan blir dyrare i långa loppet än att göra rätt för sig. Drygt 100 kr om dagen kostar den avgiften.

 Idag är det runt 60 000 människor varje år som som väljer att inte betala för sig och det gör det bidrar till att dom som faktiskt betalar in sin tur får betala dyrare premier, för någonstans måste pengarna in.

Jag har svårt förstå varför man inte väljer betala för en bilförsäkring då trafiken är farlig och allt kan hända. Det är en kostnad man får räkna med i sin budget om man väljer att äga en bil och använda den. Har man inte råd bör man ju inte heller ha en bil. 

Det man kan göra är att sänka sin bilförsäkring genom att jämföra priserna och beroende på din ålder och olycka benäget och historik så blir priserna individuella. Hittar du en billigare trafikförsäkring kanske det passar din ekonomi bättre.  

Men faktum är att många har svårt hushålla över sin ekonomin och när en stor utgift kommer så har dom inte råd att betala. Ett bra alternativ är då att ta kostnaden på försäkringar på månadsbasis på autogiro så blir det jämt fördelat under året istället för större klumpsummor. Är det något man inte ska prioritera bort om man har en dålig ekonomi är försäkringar, det är viktigt att ha. Det är även viktigt att se över hur försäkringarna du har fungerar om du är utomlands, vissa täcker inte utanför Sverige eller om du lånar ut bilen till någon annan. Så det är en del att tänka på med andra ord!