I samarbete med Oliverocheva.se

Att vilja ha ett mer hälsosamt liv innebär att många slutar att röka, dricka alkohol och processad mat. Vissa tar det så lång att dom slutar med sex, men att sluta med sex är något man bör överväga att inte sluta med då det har en uppsjö hälsofördelar för oss och att sex en av de bästa sakerna du kan göra för dig själv. 

Det finns många vägar till man mår bättre och nu tänkte jag gå igenom några bra fördelar med att ha ett aktivt sexliv. Och yes, det behöver inte behöva att du har en partner faktiskt det går bra med en dildo

 

Det sänker dina stressnivåer

Om du är stressad kan en orgasm vara det sista du tänker på, men om du kan komma till sinnesstämning så är sex en bra stress avlastare. Det släpper loss må bra hormoner samtidigt som det minska stresshormonet kortisol. Dopamin som påverkar hjärnans nöjes- och belöningscentra, endorfiner, som kan minska smärta och stress, och oxytocin, även känd som kos hormonet utsöndrar alla under sex och ännu högre nivåer efter du fått en orgasm.

Det boostar vårt humör

Oxytocin främjar våra känslor av välbefinnande och lycka. Enligt en studie av 30 000 amerikanska män och kvinnor mellan 1989 och 2012 såg man att det var var tillräckligt att ha “sex” minst en gång i veckan för att göra människor lyckligare. Det tåls att tänkas på!

Att ingå i en relationer ta på varandra som hålla händer, krama, kyssas och ömsesidigt kärlek bidrar också bidrar till en större livskvalitet, gäller dock inte onani. Inte för att det försämrar men mänsklig kontakt är ändå mänsklig kontakt om ni förstår vad jag menar.

Att utöva tillfälligt sex enligt studier visat sig bidra till högre nivå av stress och hade lägre nivåer av lycka och självkänsla och högre nivåer av depression och ångest.

En orgasm förbättrar vår sömn

Prolactin är ett hormon som bidrar till att vi slappnar av och släpps också efter en orgasm. Kombinationen av prolaktin och övriga ”må bra” -hormoner är varför de flesta sover bättre efter sex.

Forskning visar att nivån av prolaktin hos både män och kvinnor efter samlag kan vara ”400% högre än den efter onani. Läser man runt på internet om varför sex är bra för oss är det mycket fokus på att vi ska vara i en relation, men många är inte i en relation eller har en relation som vill förbättra. Jag vill därför tipsa om en trevlig sexbutik som heter Oliver och eva!