Vanliga orsaker kvinna får tunt hår

Innehåller adlinks

Det finns många anledningar till varför en kvinna får tunt hår. Men en väldigt vanlig orsak till tunt hår på kvinnor är att ha håret uppsatt för mycket i strama hårsvansar.Har du ett väldigt långt hår och ständigt ditt håret under en sjal och det väger mycket kan det bidra till att det blir enorma påfrestningar på dina hårrötter, så pass att det blir ärrbildningar i hårbotten och håret slutar växa.

Vet inte om ni sett på människor med afrohår att det ser ut som om deras hårfäste kryper uppåt och att det är tunt i kanterna? Det ett tillstånd som heter Traction Alopecia

Traction Alopecia är något som kan drabba alla

Jag har länge tänkt och varit säker att långvarig påfrestning av hårrötter inte är bra men nu har jag suttit och läst flera artiklar om det och tänkte att jag delar med mig av det till er. En släkting till mig beklagade sig över att dennes hår började bli tunt längst fram på huvudet och hon inte visste vad det berodde på. Då berättade jag att det är hennes enormt strama tofsar varje dag i många år som var boven i dramat. Jag har även en vän som jag ser tendenser att drabbas som jag har varnat. Ni som följer mig vet att jag har gjort allt för inte förstöra för mitt hår senaste 1-2 åren och det går verkligen sakta framåt. Jag hade löshår i så många år utan att vila hårbotten och jag vet inte om jag kan bli 100% återställd tyvärr. Dock känns det bra och jag minns knappt hur mitt hår var för 10 år sedan.

Men en sak man kan göra är att aldrig inte drabbas är att inte ha för strama tofsar, varva frisyrer och gärna använda sig av tygtofsar. Man kan tänka att allt som påfrestar hårbotten ska man inte göra för mycket av!

Det kan vara värt att prova hårtillskott:hårtillskott

Läs även min recension: Hair lust hair growth formula gummies

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *