Ett blodprov kan komma att avslöja din hälsas status

Är du som mig och funderar en hel del kring din hälsas status och din livsstil och hur du kommer må på äldre dagar? Pro age. Med hjälp av moderna tekniker med att analysera av blodprov så kan vi få reda på nedåtgående spiraler förväg innan det kommer ske fullt ut och på så vis kan börja att arbeta förebyggande mot de vanligaste hälsosjukdomarna. Ett enkelt blodprov kan analysera 35 st blodmarkörer och med tillhörande kommentarer  från läkare. Detta står högt på min to-do-list.

Personligen är jag mer sjuk än genomsnittet tror jag och det känns ibland som om jag inte har något immunförsvar. Jag har flertal gånger Googlat efter vaccin och tagit flertal av dom, jag oroar mig även över mina kolesterolvärden.

För ett tag sedan var jag på ett hälsoevent där en föreläsare som forskat mycket i ämnet hälsa och kost ställde oss frågan: Hur bra mår vi? mår vi vår fulla potential? Vi skräddarsyr numera våra kostscheman, vår träning och våra liv. Men vi glömmer ofta bort att ta en djup hälsoanalys via blodprov för att säkerställa nuvarande status innan vi påbörjar våra ”nya liv”. Hur kan vi förvänta oss mätbara värden om vi inte mäter? Jag tränar just nu i skrivande stund med en Pt-online, samt på gym och jag berättade till honom att han skulle kunna komplettera sina klienter med att skicka dom på en hälsokontroll via blodprov. Han tyckte det lät som en bra idé och skulle ha det i åtanke för sina klienter. Speciellt sina äldre klienter som ofta har diverse åkommor.

Blodprover utan remiss , analysera vad du vill. Det inte längre enbart läkaren som bestämmer om och vad som skall beställas och analyseras. DU kan som privatperson ha lika stor makt att själv bestämma vilka blodprover som skall tas och analyseras.

Tänk att kunna utforma sin livsstilen och kost enligt ens provresultat. Tex gå på en blodanalys i Uppsala, Stockholm eller vilken stad du bor i för få blodmarkörer som kan indikera diverse åkommor som: diabetes, allergi, förhöjda stressnivåer,  metabolstörning, rubbad njur, leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, hjärtsjukdom, sköldkörtelrubbning, testosteronnivåer och inflammation. Tex som kvinna kan förhöjda testosteronnivåer leda till håravfall.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *