Läppar och nerver

Det är så märkligt att många som gör fillers inte verkar tänka så mycket på att vi har enormt mycket nerver i läpparna. En kurs av läkare på några timmar och sedan är dom redo på att behandla. Inte heller är den som nu är ”lärd” varken läkare eller sjuksköterska. Vem ska ersätta om du får en nervskada?

Det finns försäkringar för kliniker att ansluta sig till, men frågan hur många är ansluta? Har du själv frågat om den du går till har någon försäkring om något går snett med din behandling? Det finns något som heter REBS -rådet för estetiska behandlingar i Sverige. 

Jag läste precis en artikel om Johanna Lund som tyvärr fått en sne läpp efter att hon gjort en piercing i läppen som gick genom en nerv. Skrämmande, hon är förstörd för hela sitt liv. Hon blev lite förlamad i läppen.

Själv råkade jag ut för en väldigt dålig filler behandling på en av Stockholms kändaste kliniker då det började läcka filler på baksidan av läppen och smärta uppstod som ej slutade förens jag löste upp fillern. Det var på en sådan ”filler-kväll” och det var en plastikkirurg som gjorde min behandling och jag var den sista för kvällen. Jag fick aldrig någon kompensation mer än att dom löste upp fillern och gav mig en ny spruta.

Personligen är jag väldigt kräsen nu när det gäller filler, jag tycker det är oseriöst om en klinik har anställa som gör filler utan utbildning. Man kan på Rebs hemsida söka med sitt postnummer för att få fram seriösa behandlare.

Rekommenderade artiklar

4 kommentarer

  1. Detta är verkligen viktig information! Många är vi som någon gång dessvärre slarvat med utförare för att spara pengar. Det var verkligen hemskt när den där plastikkirurgen nästan sprängde din läpp med fillers! Usch alltså. Jag har inkapslad filler på flera ställen trots att jag tagit motgift. Antar att det inte biter på alla material… Kanske är rävgift inuti.

    1. Roligt du känner så! Ja precis och när det väl händer kan man vara förstörd för livet, man tror inte det är så farligt för just dom dåliga historierna nås man inte av så mycket. Du har med haft otur och det jag hört är att operera ut det!

  2. Riktigt bra plastikkirurger kan enkelt åtgärda dåliga fillerbehandlingar så ni är inte alls ”förstörda för livet”.

    1. Jag är återställd iaf, men han var riktig….Michael Olenius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *