Samarbete med dackskiftarna.se

Hur härligt är det inte att bege sig ut på vägarna i en cab en sommardag? Jag tror att alla har en dröm långt där bak i huvudet om att få glida fram i en öppen bil längs en slingrande väg en varm sommardag. Det behöver inte vara vid det glittriga medelhavet eller kustvägen norr om Los Angeles. Känslan är lika stark när du rullar längs Höga kusten eller in i Fjällbacka med taket nere och känner doften från tången.

Jag älskar det, att få känna vinden i håret och samtidigt få en solbränna. Men glöm för all del inte att packa ner solskyddet. Även om du är ute och kör en dag när det är halvmulet så tar solen då ultraviolett ljus tränger igenom moln och tränger också igenom vatten så man kan få solskador under en mulen dag. Nära 80 procent av solens UV-strålning tränger igenom ett tunt molntäcke.

Runt 10 grader så brukar många som har en cab ge sig ut på vägarna, dock är det mer för den som klarar av kylan för jag skulle inte säga att det är ultimat varmt.

pexels-cottonbro-6109611.jpg


I år är hem semesterns år och sommarbilar som cab och båtar går åt som smör i solskenet. Det är nu du som vill tjäna en slant ska sälja när efterfrågan är stor, för säljer du efter sommaren kan du räkna med mindre betalt. Precis som med SJ som höjer priserna på tåg när vi har semester. Numera är det nästan för dyrt att resa som en familj med tåg så det blir mer lönsamt att hyra eller köpa en bil. Alla bilmodeller går inte ner i värde som kan man tro heller och håller du efter med underhållet blir det längre värdeminskning.

Mer dyrare bilar tenderar att tappa mer i värde om det är miljövänliga och men bilar som är speciellt säsongsbetonade bilar, som en cab som man endast kör under sommarhalvåret utsätts för mindre slitage och då behövs endast sommardäck.

Precis som med däcken behöver bilen som står för sommarförvaring förvaras i ett garage med en temperatur som ligger stabilt på 15°C grader. Ska bilen stå en lång tid så kan du lika gärna ställa bilen på pallbockar för att undvika ensidigt, hög belastning på däcken. Bilens däck är mer känsliga än man kan tro, det gäller att hålla dom färska så många väljer förvara sina extra däck på Däckhotell. 

Har du tänkt på allt det praktiska kan du planera härliga utflykter, att åka längs med vackra kuster och bo på olika hotell längs med Sveriges kuster är härligt. Resan blir en del av upplevelsen.