Funderar du dig att operera dig utomlands?

Idag är det många som vill göra plastikkirurgi och skönhetsbehandlingar som dom inte har råd med. Det kostar lite extra att kostar att gå till en seriös behandlare många gånger så väljer kvinno och män att leta efter the Next best thing på olika marknadsplatser.


Är det väldigt billigt mot marknadspriser så kan du hända att det tunnas på saker som: att behandlare som inte är seriös och inte kan riktlinjerna för hygien. Ännu värre, att den du går till inte är behörig och använder sig av preparat som inte är bra för dig.

Just inom skönhetsbranschen är det svårt att veta vad man får, personligen så nöjer jag mig endast med seriösa salonger och kliniker ber om kvitto, certifikat osv. Även att gå och göra så enkel sak som naglarna kan vara en fara för dig, om dom inte vet hur man håller hygienen på salongen.


Undvik helst åka utomlands för att operera dig

Många väljer att åka utomlands för att komma undan billigt med sina  skönhetsoperationer och även det är något som jag avråder nästan alla gånger. Visst du vill åka till en topp kirurg i Beverly Hills för där är troligtvis säkert men finns många i Polen, Turkiet som lever på Turism Plastikkirurgi.

Just nu är det en hel del Influencers som rekommenderar Svenskar att åka utomlands och operera sig. Jag har sett på video att det ser ganska flott ut och att dom hämtar en från flygstationen och du bor på ett hotell. 

Resultatet kanske ser bra ut, men hur ser snitten ut och tekniken? Det är väldigt dyrt att utbilda sig och tidskrävande att vara ajour med det senaste inom plastikkirurgi (Trust me, jag gör mitt bästa för få koll). Numera kan man lägga in ett implantat på 2,5 cm och många fortsätter med att lägga runt 4-8 cm snitt. 

 

Hur noggrann kan man vara med få information om sin kirurg? 

Så här från Sverige kan det vara svårt att göra den typen av förundersöknings arbete som krävs för att vara säker på vad du får. Just med Svarta marknaden på skönhet är att många driver verksamhet där en doktor står på pappret men väl vid operation så är det inga behöriga därför denna står på flera ställen och får pengar. Detta är väldigt vanligt bland Hårtransplantationer i Turkiet.

 

Om något går fel?

Vilka garantier ges, det är ganska så omständigt att åka utomlands för att rätta till ett fel. Ställer du dig frågan, det händer nog inte mig? Det säger nog alla och intar sig, men det händer. Jag själv fick göra en om en operation en gång och åka utomlands för det hade jag nog inte velat. Här i Sverige har vi regler och lagar och socialstyrelsen där du kan kolla upp vem som opererar. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *