Hårlaser hjälm är bluff och lurar tunnhåriga på pengar

Att en hårlaser hjälm skulle fungera är bara bluff och lurar tunnhåriga att tro att dom ska få håret tillbaka. Det är dags att någon berättar hur det ligger till utan att faktiskt gå vinning av det.

Hårlaser hjälm

Hårlaser/hårlaser hjälm  är en metod som sägs stimulera och bromsa håravfall. Men det finns absolut inget vetenskapligt belägg att sådan behandling faktiskt skulle fungera.

Idag finns det flertal hårkliniker runt om i Sverige som erbjuder hårlaserbehandlingar som en alternativ behandling till hårtransplantation, PRP och Mesoterapi. En hårlaser behandling är både kostsam och det finns inga garantier för vad man som patient kan förvänta sig få för resultat.

Vilket för mig får mig tänka hur pass seriös en hårklinik är som säljer hårlaser behandlingar!

Tvivelaktiga resultat av hårlaser

På internet kan man läsa att om människor som sägs har fått goda resultat av sin hår laserbehandling. Håravfall är något som är väldigt komplex och det bör man ha i åtanke, då håravfall är något som sker i perioder och ibland tappar mer eller mindre år. Därför kan man som patient i början av sin hårlaserbehandlingen var inne i en sådan lugn period och därmed uppleva att håravfallet minskar så fort man startat sin kur.

Även placeboeffekten ha en viss effekt.

Då den minskade stressen att man äntligen gör något åt sitt tunna hår, kan bidra till att stressen minskar och stress är en stor bidragande faktor till varför många blir tunnhåriga.

Hårlaser är dyrt och utan vetenskapliga bevis

Priser på en hårlaser behandling skiljer sig åt markant. Som patient kan man välja at hyra sin maskin, köpa den från runt 25 tusen kronor och uppåt eller gå på regelbundna behandlingar på hårklinik.  Tillkommande kostnader är speciell hårvård som sägs komplettera laserbehandlingen.

Väljer du göra hårlaserbehandlingen för tunt hår i ditt egna hem, så får du ett behandlingsprogram. Det finns otaliga hårlaser på marknaden och kvalitén på dessa skiljer sig markant åt. Vid avslutad behandling kommer håravfallet påbörjas igen.

I Aftonbladet säger hudläkaren Lars Noren docent vid hudkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset och en av Sveriges främsta hårexperter att laser behandling mot håravfall rent lurendrejeri.

Hårlaser resultat – uteblivna resultat

Råd och rön kan man läsa artikeln: Rena skojet med kurer mot håravfall.
Här får man ta del av Birgitta som så många gjort en laserbehandling och uteblivna resultat anmält behandlingen till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och fått rätt. Vilket andra sedan tidigare även fått.

” Jag trodde ju inte att det skulle ske något mirakel, men jag trodde i alla fall att håravfallet skulle avstanna, säger hon”

Att tappa hår är så nära sammanknippat med livskvalitet och självbild att många väljer att påbörja en hårlaserbehandling då kliniker lockar med fantastiska före och efterbilder resultat. En hårlaser-behandlingen är billigare än en hårtransplantation. Något som som i början av ett håravfall kan kännas för ett stort steg att ta, då är PRP en bra alternativ att prova som väcker liv i vilade hårsäckar och här helt naturlig behandling. hårtransplantation är det enda permanenta lösningen för att få håret tillbaka. Du kan läsa mer det hos hårtransplantationsguiden.

Jag tror på behandlingar som det ligger forskning bakom, stackars människor som slösar sina pengar som dom kunnat använda till till vettigare saker!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *