I samarbete med pensionera

Oroar du dig inför din pension? Pensionen är tiden då inga måsten finns och du kan äntligen bo större delarna av åter i Florida eller varför inte flytta till Spanien?

Tyvärr är inte detta alla pensionärers vardag, vissa lever på mindre än existensminimum för att dom inte haft koll på hur deras framtidsutsikter ser ut till få en bra pension. Är man dessutom en kvinna och fött flera barn så faller dessutom viss inkomst bort när man är mammaledig och det påverkar givetvis slutresultatet. Jag och oroar mig en del inför min kommande pension, visst nu är det lång tid kvar men jag har redan börjat att spara undan pengar för den tiden men jag har inte lagt så mycket tid som jag borde ännu. Trots det är endast ett knapptryck bort….

Pensionera är en tjänst som hjälper dig få koll på kommande pension

Det är egentligen en av deras tjänster dom erbjuder i sin produktportfölj. Så här säger dom ”får du full kontroll över din pension, dina försäkringar och sparanden samt möjlighet att jämföra och förbättra din pension”. Det är ett seriöst företag som är skyddat av Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva förmedling av fondandelar samt försäkring inom samtliga livförsäkringsklasser.

Arbeta utan tjänstepension

Det är fler än man tror som arbetar utan tjänstepension, det är en förmån vissa företag väljer ge sina anställda. Det är viktigt att se till att man har det för att öka sina möjligheter till en bättre ekonomi genom ett starta ett pensionssparande

Så här mycket får en låginkomsttagare i pension enligt Expressen:

TYPFALL 1: UNDERSKÖTERSKA
Arbetar mellan 25–65 år.
Slutlön: 29 886 kronor.
Total pension som procent av slutlönen: 56,8 procent.
Allmänna pensionen som procent av slutlönen: 45,0 procent.
Pension efter skatt: 13 834 kronor.”

https://www.expressen.se/dinapengar/pension/allman-pension/10-vanliga-yrken-sa-hog-eller-lag-blir-pensionen/

13 834 kronor, det är nästa som att leva på Csn och då ska det till att många inte sparar undan pengar och har inga arv att tillgå heller.

Nej det är bra om man förbereder och planerar så att man får det bra när man blir äldre. Det krävs dessutom endast att man sparar 500 kr per månad från när man är 20 år för att bli ”ekonomisk oberoende” med ränta på ränta effekten under sin livstid.

Med pensionera får du alla information du behöver att få koll på din kommande pension och möjligheter till en bättre pension än dom som inte tar ett aktivt beslut!

Så jag rekommenderar dig att besöka Pensionera och bli medlem här! Det är kostnadsfritt!

Jag kommer bli medlem, då det har stått på listan allt göra allt för länge sedan jag hörde grundaren berätta om denna tjänst som verkligen ger transparens till människorna med något så komplicerat kan bli enkelt som pension. Tiden jag oroar mig kan jag lägga på något vettigare!