Samarbete med inkomstförsakring.se

Jag skulle säga att en inkomstförsäkring är viktigt för alla människor som arbetar och har en anställning, men extra viktigt speciellt för dom som är höginkomsttagare.

Idag kan tyvärr ingen gå säker att få behålla sitt arbete och vem vet om företaget du arbetar på idag finns kvar om ett år? Det är nämligen ungefär 12 månader som behövs att man har arbetat på sitt arbete innan en inkomstförsäkring träder i kraft och den hjäper dig med höglön att få ut mer i ersättning jämfört med att du bara gått på a-kassa.

Ofta kan man få ersättning i 150 dagar, vissa försäkringar erbjuder 365 dagar och vissa erbjuder till och med tillägg om fler dagar med en till försäkring på det tilläggsförsäkring till en grundläggande inkomstförsäkring. Försäkring på försäkring hehe!

Det är skämmande hur lite människor vet om försäkringar och jag känner en vän som blev varslad från sitt jobb som var höginkomsttagare. Hon fick extremt dålig ekonomi redan efter 3 månader. Det är otroligt svårt att byta hög standard i livet till en lägre bara för inkomsten blivit lägre. Med en vanlig a-kassa så har du drygt 80 % av lönen tror jag typ 3 månader och sen får du existensminimum typ.

Det kan bli på den nivån du behöver sälja lägenhet, bil, landställe och börja sälja av kläder du äger. Så blev det för min vän och det är inte så lätt att skaffa ett nytt arbete bara sådär.

Tyvärr är det svårare som egenföretagare att teckna en inkomstförsäkring, men det finns givetvis det med. Det bästa är nog att undvika enskild firma och bli anställd i sitt egna aktiebolag för då är du anställd.

En You tuber som jag följer han lägger väldigt mycket pengar varje månad på sina försäkringar och han tjänar väldigt bra. Han är inte svensk utan från Usa och där är dom mer vana att man behöver teckna sina egna försäkringar då allt inte ingår, vilket det inte gör i Sverige heller men vi har bättre skyddsnät här. Det verkar olika syner på det här med försäkringar bland vänner och bekanta. Personligen tycker jag det är intressant och skulle gärna vilja veta mer.

Det är nog få som ångrar sig att dom tecknat en inkomstförsäkring den dagen dom blir varslade!