Som en del av min skönhetsrutin så brukar jag ta mig tiden att varva ner. Det är viktigt att lyssna på sin egna kropp och prioritera den.

Jag försöker att äta hälsosamt och träna lagom mycket och dricka vatten. Att dricka tillräckligt med vatten upplever jag är svårt, vilket är konstigt, då det är så naturligt att dricka vatten. 

För att kunna släppa arbetet och alla måsten så försöker jag ha ett hem som andras Feng shui, det innebär att helt enkelt att ta bort alla onödiga prylar i hemmet och ha ett mer minimalistiskt tänk med inredningen.

Just nu så håller jag på att leta efter en skön fåtölj till hemmet med rum för benen, som jag kan ligga på och läsa skönhetstidningar, spela casino i mobilen och dricka gott te.

 Många gånger varför vi inte kan varva ner, beror på att vi ständigt ägnar oss åt att multitaska, att multitaska är inte bra för oss. Det slutar nästan alltid med att allt vi gör blir halvdant gjort, jämfört med om vi ägnade oss åt endast en sak åtgången. Testa att göra en sak åt gången, ska du spela spel så göm undan alla andra störmoment och bestäm en tid för hur länge du vill avvara åt just den aktiviteten. 45 minuter tycker jag är en ganska så rimligt tid för att  ha full fokus innan man tar paus.

Du kommer genast att uppleva att det du gör blir bättre gjort och att du minns mer vad du gjort, för upplever du som mig ibland att du känner “vad hände med den här dagen”? Ja, då har du troligtvis multitaskat för mycket och inte varit i nuet.

Det är svårt att vara i nuet, för när vi umgås med våra vänner så har vi ofta ett getöga till mobilen för se vad som händer där. Men sanningen är att ingen bryr sig om du inte svarar på en timme, dom tänker bara att du faktiskt har ett liv. Så lägg undan alla distraktioner när du vill få full fokus på en aktivitet!

Det bästa knepet för att få så mycket gjort som möjligt är att planera morgondagen redan dagen innan och sedan beta av den listan direkt.

Har du inte tillräckligt tid för dina fritidsintressen som du önskar? Då kan det även vara bra att planera sin fritid för att få mer struktur. Personligen så kan jag känna skuld när jag ute och går och tänker att jag istället borde arbeta, men det jag egentligen gör är att jag gör min motion ännu mindre viktig och det är hälsan som får mig att orka arbeta. Ni förstår vad jag menar, var sak ska ha sin tid, träna, vila, avkoppling och självutveckling. Stanna upp och reflektera, börja ikväll och tänk över vad du vill få mer gjort i ditt liv. Vad är det du känner att du inte tar dig tillräckligt tid för?