Bästa sporter att gå ner i vikt

Som de flesta redan vet, så är det otroligt viktigt att röra på sig för att man ska må bra och ha en bra hälsa. Men det är också viktigt att röra på sig regelbundet för att bibehålla sin hälsa. Det finns så mycket aktiviteter och sporter idag. Alla med samma utgångspunkt, att träna. Det är jättebra att det finns många alternativ eftersom alla människor är olika. Men de finns de sporter som är lite mer effektiva så som till exempel att simma. Det är en mycket populär och rekommenderad sport, för vid simning rör man på hela kroppen och samtidigt tränar man konditionen. Vilket i sin tur resulterar i att man bygger upp konditionen och sedan går ner i vikt. Men alla sporter är givetvis bra för hälsan och konditionen, som nämnts ovan. Men det finns de sporter som är effektivare än andra och ger snabbare viktminskning. Det är dock viktigt att komplettera träningen med en givande kost. Det finns också många olika kosttillskott för att optimera träningen, ett företag som erbjuder olika kosttillskott är www.Tooorch.com. De har ett brett utbud av kosttillskott som man kan komplettera med vid träning. Men de erbjuder också massa annat. En optimal träning ger inget bra resultat om man inte får en optimal kost.

 

Nedan är några av de sporter som ger bäst resultat för önskad viktminskning:

 

Simning – Som ovan nämnt så är simning väldigt bra för både kondition och musklerna då man rör på hela kroppen hela tiden. Dessutom känns inte simning lika tungt som andra sporter och är ofta en väldigt rolig aktivitet. Alltså en rolig träningsform som man går ner i vikt med. Med simning förbränner man 400 kalorier i timmen.

 

Cykling – Cykling är ju en sport som blivit alltmer populär idag och flera människor cyklar. Men det man kanske inte vet är att det är en riktigt bra träningsform. Samma som med simning så rör man sig på hela kroppen och får använda både kondition och muskler. Skillnaden är att man blir mer andfådd med cykling och känner av det mer än vad man gör om man simmar. Man förbränner 600 kalorier i timmen med cykling.

 

Hopprep – Att hoppa hopprep bränner en hel del kalorier och är en mycket effektiv sport att gå ner i vikt. Dessutom är det en lätt aktivitet, som inte kostar många kronor och kan utföras i princip vart som helst. Man bränner hela 725 kalorier i timmen när man hoppar rep.

 

Löpning – När man springer rör man på hela kroppen och därför förbränner man också mer. Med löpning kan man förbränna 500 – 100 kalorier i timmen.

Promenader – Promenader har alltid varit en uppskattad träningsform, det känns inte lika ansträngande som ett fysiskt träningspass men däremot förbrukar det mycket kalorier. Promenader förbränner 300 kalorier i timmen. Alltså en rolig men ändå effektiv träningsmetod. Så om man är hundägare så har man goda chanser att gå ner i vikt på ett roligt sätt.

 

Aerobics – Aerobics är ett träningspass som man utför till musik, lite som en dansträning men man rör sig på lite annorlunda sätt. Passet är ofta lett av en instruktör. Med aerobics förbränner man 500 kalorier i timmen.

 

Roddmaskin – En roddmaskin är ett träningsredskap som underlättar vid träning, som man dessutom kan ha hemma om man vill. Det är ett lätthanterligt träningsredskap men man förbränner däremot 625 kalorier i timmen med det.

 

Många strävar efter snabb viktminskning men många glömmer samtidigt att man måste ha tålamod. Man får inte glömma att ha tålamod, då det tar lite tid att gå ned i vikt. Även om det finns mer effektiva metoder än andra tar det fortfarande tid innan man ser och märker resultat. I många fall handlar det om att kroppen behöver “ställa om” sig i viktminskningsläge och beroende på vilken/a kroppstyp/gener man har, så anpassar sig kroppen efter det.

 

Det gäller att ha motivationen uppe och ge sig själv beröm när man uppnår sina mål. Det blir en morot och en motiveringskälla som gör att man vill träna mer. Det är bra att sätta upp delmål för att man ska ha något att se fram emot och framför allt inte ge upp. Med detta önskar vi stort lycka till!

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *