Sambos använder ofta varandras hudvård

I samarbete med enklaavtal.se

Att bli sambos och få tillgång till någons badrumshylla kan innebära att man får botanisera lite. Vi kvinnor har ofta mer skönhetprylar än vad män har i sitt badrumsskåp. Och utan du vet om det så är ofta män där och låna lite ögoncreme och masker. Alla vill ha lite me-time. Egentligen så funkar många produkter på både män och kvinnor men mäns hud är i allmänhet tjockare, oljigare och åldras annorlunda. Manlig hud är i genomsnitt ungefär 25% tjockare än kvinnlig hud. Den innehåller mer kollagen och har ett snävare, fastare utseende.

Mäns hud har mer kollagen, fler och större hårsäckar och mer talgproduktion, vilket mest beror på ökad testosteronproduktion. Dessa strukturella skillnader gör mäns hud mindre känslig och kan hantera starkare ingredienser.

Nu kanske det inte är vår hudvård som män vill åt när dom blir sambos och det hudvård är inget man behöver skriva samboavtal över även fast vissa krämer kan kosta flera tusen hehe. Att bo ihop med en partner brukar ofta ge positiva effekter på hälsan som att vi är mer glada, mindre ensamma och att vi får mer bra hormon hormoner. För visst är det mysigt sova bredvid någon? 

Andra fördelar med att vara sambos är:

  • Billigare
  • Allt på ett ställe
  • Mer kärlek
  • Spara tid/slipp tjaf
  • Mindre svartsjuka
  • Parmiddagar
  • Storhandla ihop
  • Låna av varandras skönhetsprodukter
  • Vissa ansiktsmasker kan ni köpa ihop!

 

Detta är dock intressant…

I teorin bör en mans hud se ut ungefär 15 år yngre än kvinnor i samma ålder. Men de flesta män tar inte hudvård för män på allvar. Män bör använda ansiktsrengöring, fuktkräm och skrubba ansiktet med ansiktsskrubb.  Visste du att vi egentligen inte borde förvara vår hudvård i trånga badrum, det blir mycket värmeväxlingar där så se till att ha ett skåp som stänger ute värme och fukt.

Clean slate…

Dom flesta par väljer oftast att flytta ihop, det brukar trots allt bli så att man umgås mer eller mindre hos den ena. Personligen skulle jag tycka det är roligare att köpa ett nytt boende och flytta ihop och börja om. Det blir enklare då att veta vem som tar med vad och vad som faktiskt ska få komma in i hemmet. Många inredningssaker gör sig bäst på loppis eller i förrådet skulle jag säga hehe!

När man flyttar ihop är allt frid och fröjd, men jag vill ändå säga att det är bra att skriva ett samboavtal!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.