Hur vi inreder påverkar hur vi mår mer än vi tror

Samarbete med bimago.se

Jag har en längre tid tänkt att jag behöver inte lägga tid och pengar på att inreda mitt hem. Men så en dag så kände jag att det inte kändes så roligt att bjuda hem människor och jag kände mig inte så längre så positiv att se samma gamla vanliga inredning. En förändring behövdes!

Jag insåg att jag behövde tänka om och skapa ett mer harmoniskt hem, så jag valde att lägga lite mer energi och pengar på min inredning och inse att det är en bra investering för min inre harmoniska känsla! 

Egentligen så var det inget fel på hur jag hade inrett, men mina väggarna var för kala och det fanns inga växter i mitt hem och just färgen grönt är en sedan länge känt som en lugnande färg som hjälper oss med koncentration och avslappning. Grönt binder även oss samman med naturen så det är inte för inget vi ofta inreder med grönt som accentfärg.

Hur mår du och hur vill du må? Det kan vara bra att ha koll på vad dom olika färgerna gör på våra sinnen. 

Accentfärger som går igenom i tavlorna

Jag är ganska så inredningsintresserad och jag tycker om när ett hem känns harmoniskt för jag tänker ofta hur känslan in ett hem känns när jag hälsar på hos andra. Våra hem ska vara ett ställe där vi samlar energi i vardagen och vi behöver trivas. Har du inrett ett hem utan tex en matta kan vardagsrummet kännas kallt opersonligt. Jag tror man bör se över hur vi bor för att på så vis skapa kreativitet. Bor jag fint mår jag iaf bättre, hur känner du?

Posters och tavlor som går ton i ton med väggen skapar harmoni!

Genom att färgkoordinera dina posters och tavlor med varandra, antingen kan du välja ett fåtal färger eller gå loss med alla möjliga färger. Inredningsdetaljerna kommer att kännas mer sammanhängande vilket skapar en harmoni. Du kan även välja att matcha ramfärgen med övriga inredningsdetaljer. Jag tycker det är fint att få in lite trä i hemmet och välja träramar emellanåt. 

Embrace The Moment
Nya kollektionen på Bimago

 

Min favoritfärg att ha på väggarna just nu är geige och grått men givetvis vitt

Jag målade om här hemma och det blev inte helt perfekt dessvärre, ett tips när du ska köpa väggfärg ska du alltid fråga efter kulörens glanstal, som bestämmer huruvida färgen upplevs blank eller matt.

Accentfärger

  • Att få den röda tråden i hemmet är det svåraste med inredningen skulle jag säga, en bra tips som jag har lärt mig är att se vilket rums Accentfärger ska vara. Då kan man utgå från vilken färg man har på väggarna och sedan lägga till några “färgklickar” i hemmet.
  • En tumregel är att en accentfärg bör förekomma 3 gånger i ett rum. Det man göra är att man väljer tavlor på väggarna som har några färger i sig och sedan lägga in dom i sin inredning. Här hemma är mina tavlor i färgerna begie/greige och just nu känns hemmet inte helt komplett då jag inte tagit in några detaljer i dessa färger.

Jag har fått in en del grönt i hemmet men nu kommer jag komplettera med krukor i färgen greige som kommer gå hand i hand med mina tavlor. 

Jag känner verkligen att investeringen jag lagt på att ta mig tiden att inreda mitt hem har påverkat mitt välmående till det bättre. Det känns roligare att vakna upp och börja dagen!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *