Att känna sig hemma? Trivas i livet och hemmet

Att kännas sig hemma handlar inte enbart om man trivs i sitt hem och sin heminredning. Det är även en känsla att man trivs vart man är just nu i livet eller i staden man bor i. Det är ganska så svårt definierat skulle jag säga.

Vad får en person att känna sig hemma?

Ett hem ska kännas som en plats där det är viktigt att du trivs. Här ska du inte behöva bry dig om vad andra människor runt omkring dig tycker.

Är hemmet en plats eller en känsla?

Det sägs att hem är en känsla, inte en plats. … Oavsett hur gammal vi är eller vart du bor, så känns det fortfarande som hemma. Vi kan känna oss ”hemma” på ett antal olika platser, men kanske bara en hands fingrar.

Hur är hem ett sinnestillstånd?

Hem är där din kropp och ditt sinne känner att det hör hemma, skyddas, älskas och välkomnas. Ett hem är inte bara där vi bor, det är ett sinnestillstånd där du känner dig mest lugn. Jag har bott nästan hälften av mitt liv utanför mitt hemstad.

Här är några enkla saker du kan göra varje dag för att känna dig lyckligare hemma

  • Bädda din säng
  • Visa sentimentala föremål runt ditt hem
  • Innan du går upp varje morgon, sätt en avsikt för dagen.
  • Skriv en tacksamhet dagbok på en rad
  • Håll ytorna fria
  • Återställ ditt rum till sitt normala tillstånd
  • Prata med människor
  • Dekorera med foton

Jag är en person som är hemkär och jag lägger en hel del tid på att ha saker jag tycker om här hemma. Ibland när jag är ute och reser kan jag sakna mitt hem och mina saker och jag önskar att jag inte var så ibland.

Att bo fint ger bättre välmående

Har du reflekterat över hur du bor? Mår du helt bra? Ibland kan det vara så att ditt hem inte ger dig dom förutsättningarna i livet jämfört om du hade inrett ditt hem mer balanserat. Det är därför så många vänder sig till Feng shui när dom inreder. 

Ett bra inredningstyp om du är stressad är att ta in mer grönt i hemmet för det skapar ett lugn. 

Prioritera hemmet

Sitt på Pinterest och ta reda på vad du tycker är fint och gör pins. Gör en tavla för varje rum i ditt hem och bilda dig en uppfattning om vad som känns som dig. Bestäm ut 3 grundfärger för varje rum och skapa en balans. 

Se över inredningstrender

Bara för att viss inredning aldrig går sönder behöver det inte betyda att du behöver ha det i ditt hem. Har du en mörk soffa som var trendigt för 10 år sedan? Ja då kanske det är dags att köpa en ny ljusare soffa. 

Spara tid på att köpa inredning

Hos inredningsshoppen.se finner du inredning från 10-tal olika inredningsbutiker på ett och samma ställe. 

Jag ska faktiskt köpa en sänggavel så det är väldigt smidigt att få mycket urval på ett ställe. Tycker du att ditt sovrum känns aningen kala väggar? Investera du med i en sänggavel,Mille notti har fina!

Du kommer må bättre om du är nöjd med ditt hem

Rom byggdes inte över en natt och så gör inte ditt hem, men genom att du skapat en visual board på Pinterest kommer det bli lättare att skapa en shoppinglista och beta av för att tillslut få ett komplett hem som du är nöjd med. 

Innan jag lade mer tid på mitt hem hade jag ingen förståelse hur det hänger ihop med att vakna mer glad och gå till arbetet eller hur extremt trevligt det är att krypa ner i en säng med högkvalitativa sängkläder!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.