Att arbeta hemifrån är nog något vi kommer fortsätta med

Samarbete med passagen.se

Jag talade med en vän som berättade att denna har arbetat hemifrån till stor del i ett år, vad läge och vad snabbt tiden går. Vi kommer nog behöva arbeta hemifrån ett bra tag till. Själv så är jag van att arbeta hemifrån och har inte lika stort behov av att alltid vara på ett kontor. Jag har ganska höga krav på mig att jag vill vara på topp när jag går till arbetet med välstrukna kläder, stylat hår, fint smink och ha matchande smycken och bara se sådär put together som man säger på engelska och det slipper man ju om man får arbeta mer hemifrån vilket är skönt att få mer få mer av. Att behöva arbeta heltid och sedan hinna med allt roddande i vardagslivet blir lättare att hinna med nu.

Viktigt ha ett bra hemma kontor

Ska man arbeta hemifrån behöver man ha ett bra kontor så att man inte skadar sin kropp. Det är viktigt att sitta bra och ergonomisk och att ha en bra datorskärm så att man inte behöver få ont i nacken. Säkert internet är bra att ha, speciellt om man är inloggad på internet för företaget. En bra uppkoppling är även hög prioritet, för dom flesta räcker ett bra mobilt bredband.

Upp och röra på sig

Är det något jag märker att jag är dålig på är att gå upp och röra på mig. Jag är tex nu stel i ryggen för att jag suttit för mycket. Jag behöver lära mig att gå upp och röra på mig för motverka detta för det är svårt bryta en stel rygg om man behöver sitta varje dag och arbeta. 

Det finns bollar och ståbord man kan använda sig av och olika stretchövningar man kan göra. Jag försöker ge mig ut och gå på lunchen medans det är ljust ute, härligt att få solljus och få röra på sig. Det är viktigt att få sin dagliga dos av D-vitamin.

 

Träffa vänner på lunchrasten

Att sitta hemma själv och arbeta kan vara tråkigt, trots att man träffas online. Det jag brukar göra är att jag ibland äter lunch med vänner som bor i området eller nere på Stureplan. Då tar jag alltid långlunch givetvis så att jag kan passa på och ordna några ärenden när det är mer folktomt.

Summering: 

Man får säga vad man vill om dessa tider, men för egen del kom det gott ut med det här mer arbeta hemifrån. Vi människor kan klara oss att göra ett bra arbete och behöver inte bli kontrollerande av en chef hela dagarna! Tror många av oss har fått se att livet har så mycket mer att erbjuda och allt fler är intresserade av att arbeta online.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *