Att andas påverkar rätt påverkar vårt sex

Samarbete med fyndiq.se

Nyligen såg jag serien Hjem till jul och där fick jag veta att man kan andas sig till orgasm. Hade du någon aning om det? Jag gjorde direkt en sökning om ämnet och var jag förstått är det ju viktigt att vara avslappnad och inte stressad för att få större chanser till orgasm. Inom tantrasex och andra tekniker för att öka sin sexuella förmåga och njutning, läggs stor vikt vid att andas på ett avslappnat och rytmiskt sätt. 

Vår sexlust och andning går hand i hand enligt andningsexperten Anders Olsson. Det är nämligen så att när våra kroppar har bra tillförsel på NO kan både penis och klitoris fyllas med blod, berättar Anders Olsson, andningscoach. Att bara andas genom munnen har en negativ inverkan på den sexuella förmågan. Genom att utöva tantrasex, som är ett sätt att öka sin sexuella förmåga och njutning, läggs stor vikt vid att andas på ett avslappnat och rytmiskt sätt. Visst är det intressant?

Stress har en stor påverkan på vårt sexliv! Det är nämligen så att våra kroppar vid stress och hög sympatisk aktivitet gör vi får spända muskler och det gör det svårare för klitoris att fyllas med blod och sexlusten minskar. Det är logistkt när man tänker efter och jag har funderat på det här med andningen en hel del.

Näsandning ger alltså en ökad sexlust tack vare:

  •  Minskad inre stress
  • Nervsystem i balans
  • Bättre hormonbalans
  • Minskade stresshormoner

Medveten andning kännetecknas 

  • Andas in och ut genom näsan.
  • Andningen ska nå djupt ner i magen (diafragma-andning).
  • 3. Andningen ska vara långsam och avspänd, 8-12 andetag per minut
  • Andningen ska vara rytmisk
  • Andningen ska vara tyst och liten. 

Jag läste även en artikel om att tejpad mun på natten kan boosta ditt sexliv och förbättra din hälsa och ditt välmående. Men det finns även andra saker att ta till. Nu i dessa tider har många mindre sex, tänk alla som har distansförhållande som inte kan resa till varandra, dom som är singlar och inte kan hitta one night stand på nattklubben. Som tur var så fungerar posten och man kan enkelt handla billiga sexleksaker online för att få det lite mysigare. I kombination av att andas rätt, varva ner och så kan man få ett bättre sexliv. Visst är det intressant? 

 

Källor: https://kurera.se/fa-sexlust-genom-att-andas-ratt/

https://www.medvetenandning.se/artiklar/nasandning-ger-battre-sexliv/

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.