Allt fler mår dåligt att arbeta med fel yrke

Samarbete med hpguiden.se

 

Dina vänner märker att du inte längre är dig själv och kanske till och med är oroliga över hur du mår du kanske sover dåligt på nätterna för att du ligger och grubblar. Många människor blir sjukskrivna för att dom arbetar på ett arbete som inte trivs på och med människor som allmänt negativa och hamnar i depression. Att var sjukskriver påverkar även vår ekonomi påverkar även hur vi mår. 

Just i dessa Covid-tider när många har haft mer tid att reflektera över sina liv bidrar att många väljer att äntligen ta tag i sina studiedrömmar.

Det finns många anledningar till varför vi väljer att börja studera igen

Vissa människor har blivit varslade från jobb eller kanske hankar sig fram på extrajobb vilket kan vara tufft andra vill få högre lön byta karriär helt.  Det finns många anledning till varför man vill börja studera! Jag vill slå ett slag för att det i de flesta fall så aldrig är för sent att skola om sig och byta yrke. Vi spenderar så pass mycket tid på våra arbeten så att det är viktigt att vi trivs. Hur trivs du med ditt arbete?

Att börja studera igen behöver inte betyda att du gör det på heltid, det kan vara något du gör på exempelvis på 25 % på sidan av ditt vanliga yrke. Har man fast arbete be om att få tjänstledigt. Om du är anställd har du laglig rätt att få tjänstledigt för studier. Du måste ha varit anställd minst sex månader i följd eller sammanlagt tolv månader under de senaste två åren. 

Personligen så behöver jag ha ett yrke som utmanar mig och det känner jag att jag fick efter att jag vidareutbildade mig. Många av dessa yrken som utmanar oss mer kräver att man studerat på högskola och alla gånger räcker inte betygen inte det. Då kan det var värt att ta högskoleprovet för att komma in på drömutbildningen man vill och byta karriär i livet.

För att lyckas så bra som möjligt är bra att förbereda dig inför högskoleprovet och det kan man göra hos hpguiden.se. Det är värt att träna inför högskoleprovet då det är på tid och du kommer garanterat få bättre resultat om du känner till dina styrkor och svagheter. Exempelvis om du behöver mer tid på engelska biten som dom flesta behöver. 

Att må dåligt för att man inte trivs med sitt yrke och livsval går att förändra!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.