Så kan du enkelt planera veckans måltider

Samarbete med matkassetopplistan.se

Har du som mig svårt att komma på vad du ska äta för mat på vardagar och inspirationen lyser med sin frånvaro? Du är nog inte ensam. Personligen så har jag vissa måltider som jag äter om och om igen av bekvämlighetsskäl, då orken att ta fram en kokbok och leta recept, gå och handla mat inte funnits där alla gånger. 

Jag föredrar att äta husmanskost som är nyttigt mättande och jag vill gärna få några matlådor över varje gång jag väl lagar mat jag vill min mat ska innehålla: protein, kolhydrater och gärna en nyttig sås och kunna räkna macros.

Planera veckans måltider

Nyckeln till framgång är att ta sig tiden och planera veckans måltider, men det är mycket i vardagen som ska klaffa och ibland har man inte den orken eller inspirationen och vill bara få det färdig och då är ett tips att testa färdiga matkassar. 

Jag har testat köpa hem matkassar emellanåt och jag måste säga att det är roligt att få testa laga nya maträtter. Det finns en uppsjö av olika kassar att välja på och konceptet är att man får man med några recept för veckan och allt du behöver för det tillaga dessa måltider. Du kan välja hur många portioner och hur ofta. Ett tips är att välja fler portioner än vad som behövs för att få flera matlådor. 

När man väl hittar några nya bra recept så kan man enkelt laga dom själv i framtiden och få mer variation bland måltider. När jag arbetar på kontor så brukar jag vilja ha med mig en matlåda för att få mer valuta på min lunch, att springa iväg och leta efter ett ställe att köpa lunch är tidskrävande och också kostsamt. Jag håller helst igen i veckorna och går ut och äter god mat fritid efter arbetet och på helgerna.

Att välja färdigkomponerade matkassar kostar aningen mer än om du gjort planeringen själv, men saken är att det är få som tar sig tiden att göra detta och så vill du få lite roligt inspiration i vardagen kan du spana in matkasse guiden här!

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.