Några enkla skönhetsfix själv du kan göra själv hemma

I samarbete med tandblekningdirekt.se

Så här i dessa tider är det många som börjat att göra sina egna skönhetsrutiner hemma som annars krävt ett salongbesök. Vad man kan hitta på är det egentligen endast fantasin som sätter stopp hur långt du ska ta det. Du kan nämligen köpa hem det mesta du behöver online och utöva DIY hemma salong! 

På söndagar så brukar jag ha min söndags ritual med hemmaspa, vilket innebär att jag avsätter cirka 2 timmar åt mig själv där jag går igenom olika delar av kroppen. Det är som ett städschema fast för kroppen, som jag roterar.  Exempelvis så brukar jag måla tånaglarna var 3:e vecka. Det görs bäst på kvällen så att det får härda under natten! 

Ibland brukar jag reflektera på hur mycket tid det egentligen tar att underhålla kroppen, menar håret växer och behöver klippas det med. Att klippa sig själv är något som blivit mer vanligt samma sak som att vaxa sina egna ben.

Det viktigaste att hålla fräscht är sin personliga hygien och där tycker jag det ingår att ha ett rent välmående hår, fräscha vita tänder och det löser man enkelt med en tandblekning hemma. Sen så är det viktigt att hålla sig någorlunda i form, det finns egentligen inget att skylla på då vi enkelt kan få en helkroppsträning hemma framför en app eller tv.

Min söndagsrutin

På mina söndagar så brukar jag göra en kemisk peeling för hemmabruk, eller en lermask och avsluta med en sheet mask samt en härlig nattkräm. Då känner jag mig som pånyttfödd.

Kroppen brukar jag se till att peela, aningen med saltpeeling eller någon annan form av kroppspeeling. Pricken över i:t är att jag sett till att städa hemmet så att jag kan krypa ner i en nybäddad säng. När jag väl vaknar på måndagen så får jag en bra start på veckan!

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *