Marknaden behöver transparenta omdömen

Samarbete med omdomesstalle.se

Det finns många omdömessajter på nätet. Några är mer seriösa än andra. Här tipsar jag om en ny intressant uppstickare.

Bra plattform för skönhetsprodukter

Omdömesställe är en ny plattform som jag inte sett tidigare. Den bedrivs av Reviews International som är ett holländskt företag. De har även plattformar för de nordiska länderna, och ett 30-tal plattformar i andra länder.

 

Det som kanske skiljer denna tjänst från andra omdömestjänster, är att endast verifierade kunder tycks kunna lämna omdömen. Det vill säga inget fusk från butiksägare, försäljare eller kompisar med bestämda uppfattningar. Just fusk med omdömen och betyg är ett problem som förekommer på sajter som Prisjakt, Google och Trustpilot.

Sedan (som de flesta är medvetna om) så finns det massor av skönhetsprodukter som är fejk. De kan vara dyra men de funkar helt enkelt inte. Det kan till exempel vara hudkräm som inte ger ett bra skydd mot hudcancer och det kan vara hudkrämer som inte på något sätt bättre än betydligt billigare varianter. Eller mascara som någon influencer någonstans tipsar om men som ger jättedåliga resultat. Det finns massor av exempel. Men vilka omdömen kan man lita på? En annan fördel med Omdömesställen är att de har delat upp det i sakliga omdömen, personliga åsikter och kritisk feedback som separata instanser.

Det är definitivt en tjänst man ska hålla koll på, för att se hur de utvecklas och om de har förutsättningar att konkurrera med de nordiska jättarna där ute. Detta är definitivt en bransch som är hårt konkurrens. Men det betyder inte att de kan lyckas, om deras upplägg fungerar bra. 

Snygg och bra design

Det som också är intressant, är att man listar i huvudsak stora aktörer och kedjor i regel. Det gör att man kan få en tydlig uppfattning om populära tjänster och produkter, istället för en uppsjö av olika produkter och tjänster som blir jobbiga att sålla igenom.

 

Det som också är väldigt tydligt med Omdömesställe är att de har en professionell, snygg och tydligt design. Designen är mycket användarvänlig och genomtänkt. Jag skulle inte bli förvånad om man tagit hjälp av specialister med fokus på användarvänlighet. Dessutom, liknar designen det tidiga 00-talets “länkkataloger” på internet eller klassiska telefonkataloger. Fast samtidigt med en mer modern layout. Skulle man gradera enbart sajtens design och användarvänlighet så skulle den få 5 av 5 stjärnor av mig.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *