Du kan finansiera dina egna produkter och inventarier på många sätt. Du kanske skulle kunna tänka dig alternativ som till exempel Grenke, där man erbjuder leasingavtal och andra typer av finansieringslösningar. Denna långivare erbjuder finansieringslösningar till många olika företag, oavsett storlek och också till den offentlig sektorn.

Leasa firmabilen och inventarier

Det finns återigen en uppsjö av alternativ till företagsfinansiering. Allt ifrån svåråtkomliga banklån och oseriösa privatlån till företagsleasing, som är ett omåttligt populärt alternativ just för bilar av mycket goda anledningar. Till exempel kan man ha möjlighet att köpa loss bilen, och vissa aktörer är öppna för att göra överenskommelser. Det finns ingen given mall hur man alltid leasa en bil, oavsett om det är privatleasing eller firmabilen som ska leasas. Därför får du kolla upp vad som gäller för just det företaget du tycker verkar mest intressant. Se till att inte köpa grisen i säcken, precis som i alla andra branscher finns det bättre och sämre aktörer på marknaden. Du kan faktiskt också leasa andra typer av saker såsom elektronisk utrustning och maskiner. 

Just Grenke inriktar sig på inventarier till olika företag (och även offentlig sektor som sagt) snarare än leasing av just bilar. Vill man leasa just en bil, så erbjuder bilhallen bra alternativ. Hos Grenke kan man leasa smarttelefoner till din personal eller om du vill bygga serverhall. I praktiken hyr du utrustningen, och om det blir billigare och dyrare beror helt på din ekonomi, din situation och dina behov. Men i många fall kan man både spara pengar och få ännu bättre likviditet.

Andra finansieringslösningar

Det finns många fler finansieringslösningar ute på marknaden. Det kan till exempel vara kreditkort, objektfinansiering, pantbanken, privatlån, banklån och till och med SMS-lån i de mest extrema fallen. Vad just du väljer beror på kompetens, behov och tillgångar. 

Men man ska generellt sett undvika opålitliga finansiering former. Risken att bli utsatt för direkt bedrägeri, kan anses som förhållandevis låg, om man inte tecknar lån eller tecknar andra avtal genom väldigt okända och konstiga webbplatser, eller utsatt för någon form av cyberangrepp. 

Däremot är risken för onödiga merkostnader större. Man vill inte förlora ett betydande kapital, än mindre vill man inte att det ska kosta mer än det smakar. Välj därför en bra finansieringslösning och en bra förmedlare eller långivare. Det lönar sig att läsa på, nu kanske du har en bra start även om vi inte riktigt går på djupet i just den här artikeln.