Varför man bör gå till en bra tandhygienist

Ni som följer mig vet att jag under en längre period har gått till Aqua dental för att få ännu bättre tänder. När jag var yngre hade jag en tandställning och med åren så började tänderna på underraden verkligen flytta på sig. På den tiden var det inte samma rutiner på bibehålla resultaten för nu så ska man helst ha en vajer baktill resten av livet vs då tog man bort den efter ett år.

Så en dag bestämde jag mig att jag fått nog, jag ville få raka tänder på underraden. Dom flesta av mina vänner förstod inte vad jag höll på med, för dom verkar inte raka tänder vara lika viktigt men för mig så blev det något jag tänkte på väldigt ofta. (Jag ska blogga om min tandställning djupare för er i ett annat inlägg)

Inför en tandreglering behöver man ha en bra mun så jag bokade en tandhygienist som heter Eva på kliniken på Östermalm. WOW så bra! Här fick jag den tiden jag betalat för, det var natt och dag mot att gå mot Folktandvården.

Det visade sig att detta beslut var det bästa jag gjort i mitt liv,  Eva som värnar om patienternas tänder tandkött och kunde snabbt notera att jag hade hela 8 mini tandfickor och att jag hade fel teknik att borsta tänderna. Jag fick testa med en röd tablett som visade fläckarna jag missat att borsta på och det var till och med på ytor på framsidan av tänderna.

Jag fick ovärderlig kunskap henne och fick komma tillbaka ett par gånger för att få bot med tandfickorna innan jag fick påbörja rälsen. Vet inte om du vet vad en tandficka är? Men det är  ett mindre mellanrum mellan tandkött och tand som på sikt om dom växer kommer gör att tanden kommer börja vackla och att man tillslut tappar tänderna. Förstå då att jag aldrig någonsin fått hört om det inom alla år och jag tror inte ens någon ens känt på mitt tandkött genom alla år denna nivå. Det är en ren lättnad att jag valde byta till tandklinik för annars vet jag inte hur det kunnat bli.

Nu för en vecka sedan var jag tillbaka till Eva och hon berättade att trots att det gått över ett år sedan sist ser det bra ut i munnen och det inprincip inte är några tandfickor alls. Jag behöver borsta lite bättre på längst bak men att hon ser inga anledning jag kommer varje år för att jag sköter mina tänder så bra. Jag kikade veckan innan om jag hade hål hos en tandläkare Reza som lagar hål med laser (kommer lägga in länk om det i detta inlägg) Vet inte om du är tandnörd som mig, men jag hoppas ni kan förstå hur bra detta känns för mig. Just tänderna det är viktigt att ta hand om dom även fast det kan kosta en del, men det blir ännu dyrare byta ut dom.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *