Spa-weekend på hotell i Göteborg

Ni som följt mig på min skönhetsresa vet ju redan att om det är något jag uppskattar att göra på semestern, så är det att lägga mycket tid på hotellets spa. Ibland kör jag faktiskt en weekend-resa bara för att kunna lyxa till det med en avkopplande helg. Antingen själv, eller med några tjejkompisar. I helgen var det dags igen! Och denna gång hade jag siktet inställt på västkusten. 

 

Mina bästa kompisar ville så himla gärna se Håkan Hellström på Ullevi, och jag kunde väl tänka mig att hänga med. De hade en biljett över, men om jag ska vara ärlig var det inte för Håkans skull som jag åkte till Göteborg. Ett av de klassiska hotell Göteborg erbjuder har nämligen förärats en (enligt vad jag hade hört) helt otrolig spa-avdelning. Det måste jag ju bara se med mina egna ögon.

5 goda skäl att åka till Göteborg – fina span i en fin stad

 

Man kan absolut uppnå fina resultat även med hemmaspa i det egna badrummet. Det har jag tidigare skrivit en del om här på bloggen. Men för mig går inget riktigt upp emot en härlig behandling som utförs av ett proffs. Du som också har tänkt besöka Göteborg har flera bra alternativ att välja mellan. Vad sägs om de här godbitarna, som alla fem är värda ett besök:

 

  • Hagabadet
  • Arken Spa
  • Sankt Jörgen Park
  • Upper House Spa
  • Riverton Spa

 

Hagabadet är verkligen Göteborgs mest klassiska anläggning, som påminner ganska mycket om Sturebadet i Stockholm dit jag brukar gå. Det är dock inget hotell, och var alltså inte på tapeten för denna helg på västkusten. Men känn ingen sorg för det! Jag tänker att jag ska ge Hagabadet ett besök nästa gång jag kommer ner. 

 

Vilket hotell valde vi i Göteborg?

 

Men nu förstår jag så klart att ni beauty junkies undrar vilket hotell som faktiskt var det vi valde. Eller, om jag ska vara ärlig: som JAG valde. Det var nämligen mitt krav för att följa med tjejerna ned, att jag skulle få välja hotell. Som tur var hade vi mycket god framförhållning. Hela Göteborg var i princip fullbokat under Håkans konserthelger, men jag lyckades få tag på rum på Clarion Post. Och nu tänker ni kanske att Clarion Post inte är så upphetsande, men då ska ni veta att man därigenom får access till Skönhetsfabriken! En riktig uppstickare på Göteborgs skönhetsmarknad. Inte ett hotell i sig, men ingången sker genom Clarion.

 

Det här är några av behandlingarna som stod på menyn på Skönhetsfabriken:

 

  • Ice peel
  • IPL
  • LPG face
  • Hotstone
  • Avslappningsmassage

 

Jag hade velat pröva allt som fanns! Men det hann jag självklart inte med. Det blev en avslappningsmassage, nya bryn och ett besök i relaxen där man kunde både bada i varm källa och köra en isdusch. Uppfriskande, minst sagt! Jag ville inte satsa på några mer ingripande behandlingar, eftersom vi skulle ut på konsert på kvällen. 

 

Fullt ös i Göteborg

 

Göteborg var verkligen fullt av folk, och jag förstod på snacket på gatan att vissa hade betalat otroliga summor för att få rum på ett hotell. Göteborg har många hotell, minst sagt, men när Håkan Hellström fyller Ullevi med 70 000 personer per kväll? Klart det blir fullt!

 

Och vilken atmosfär det var på Ullevi, som Aftonbladets recensent också skrev. Det var verkligen som att det kokade. Jag hade som sagt inte konserten som mitt högsta prio den här helgen, men jag är glad att jag gick. Mina tjejkompisar tog en lång utekväll efteråt, men jag återvände till hotellet och njöt av stans bästa room service. Och en liten ansiktsmask.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *