Bästa tips för dig som har svårt att sova

så kan du göra för att sova bättre

Så får du en djupare sömn, jag har haft en del sömnproblem senare tid och det kommer och går. Som tur har jag ett arbete där jag kan flexa med min tid men har man inte det är verkligen jobbigt att inte fått sova. Det kan gå så långt att man går in i väggen och blir sjukskriven så sömnen är av högsta vikt att den är bra.

Bästa tips för dig som har svårt att sova

I denna bloggpost tänkte jag  dig mina bästa tips  dig som har svårt att förbättra din sömnkvalitet, Att få en god natts sömn är avgörande för att ha energi och fokus under dagen. Men vad kan man göra för att förbättra sömnkvaliteten och få en djupare sömn?

Varför är djup sömn viktig?

Innan vi går in på hur du kan förbättra din sömnkvalitet är det viktigt att förstå varför djup sömn är så viktig. Djup sömn är den sömnfas som är mest återhämtande för kroppen och hjärnan. Det är under denna fas som kroppen reparerar sig själv och bygger upp energireserverna inför nästa dag. Dessutom är det under denna fas som hjärnan bearbetar och lagrar information, vilket är viktigt för att kunna lära sig och minnas saker.

Tips för att förbättra din sömnkvalitet

 1. Skapa en sömnvanerutin
 2. Undvik koffein och alkohol
 3. Träna regelbundet
 4. Undvik att äta tunga måltider innan läggdags
 5. Skapa en mörk och tyst sovplats
 6. Använd avslappningstekniker
 7. Skriv ner dina tankar och bekymmer
 8. Undvik att titta på skärmar innan läggdags
 9. Håll rumstemperaturen sval
 10. Använd bekväma sängkläder och kuddar
 11. Undvik att ta långa tupplurar under dagen
 12. Undvik att dricka för mycket vätska innan läggdags
 13. Använd en sömnapparat
 14. Pröva olika sömnmedel under rådgivning av en läkare
 15. Konsultera en sömnspecialist vid kroniska sömnproblem

Skapa en sömnvanerutin

Att ha en regelbunden sömnvanerutin kan hjälpa kroppen att förstå när det är dags att sova och när det är dags att vakna. Försök att gå och lägga dig och vakna upp vid samma tidpunkt varje dag, även på helgen. Skapa en avslappnande rutin inför läggdags, som att läsa en bok eller ta ett varmt bad.

Många som inte sover bra är stressade och har oro, men det kan även bero på en inflammation i kroppen. Vilket är mer vanligt än man tror, många vet inte ens om att dom har en inflammation i kroppen. Jag har en inflammation och väl trott att jag ev har det men nu håller jag på och djupdyker i hur jag kan börja må bättre. Så gillar du min blogg, lägg ett bokmärke för jag håller på och berättar om min resa till optimal hälsa.

Forskning har visat att jordning kan ha positiva effekter på vår hälsa genom att minska inflammation och stress, förbättra blodcirkulationen och öka sömnkvaliteten. Genom att ha kontakt med jorden kan vi återfå vår naturliga elektriska laddning och återställa balansen i kroppen. Ett jordningslakan är ett lakan som är kopplat till en jordad kontakt eller en jordpinne som placeras i marken utanför huset. Lakanet är tillverkat av ledande material, vanligtvis silvertrådar, som leder den elektriska laddningen från kroppen och vidare till jorden.

Jag är nyfiken att köpa hem detta jordningslakan

Om jag ska vara helt ärlig känner jag att min matta med jade och turmalinstenar är verkligen trevlig att använda vissa kvällar, det lugnar mig och jag sover gott. Sen jag mycket svårt sova pga oro gillar jag mitt tyngdtäcke som är bra om man har svårt att sova.

Många upplever myrkryp i benen innan dom ska sova, det kan bero på dålig blodcirkulation. Jag ska testa Carboxy för det.

Det som funkar för mig för sova är:

Motionera på morgonen så det blir gjort, eller under dagen för ta ut mig.

Kvällsdushen,
På kvällen varva ner med Netflix, liksom skapa en kvällsrutin och det är min, när jag kollat en stund går jag och tar en dusch och sen ser ser mer tv äter.

Kvällsmackisar är guld, för mig är det kritiskt med kvällsmat, då vet jag att jag inte kommer ha svårt sova pga hunger eller vakna upp hungrig och det tar bort ångest för mig. Det är inte så jag går upp i vikt 2 kvällsmackor  och det då jag har planerat i min kost att ha kalorier över för kvällsmat, känns inte alls svårt att sova efter ätit dom.

Kvällstäda, jag börjat gå runt 5-10 min och plocka lite bara för jag vill ha något att se framemot.

Anteckna stressande saker för sinnesro 
Jag skriver upp saker jag börjar tänka så att jag inte glömmer, jag kör Iphone anteckningar på exakt allt. Sen när jag har ork betar jag av den listan, samt skriver anteckningar. Det tär för mig behöva minnas saker.

Inte prata med vänner, jag vill inte sitta och prata med vänner och samla intryck som behöver smältas. Så jag gör inte det efter kl 21, då vill jag chilla..

Rödlampa, svagare ljus, jag har köpt röd belysning i sovrummet, jag försöker släcka ner i hemmet så jag blir mer trött. Sänker på mobilen med!

Slutligen, finns mycket skulle kunna skriva 10 sidor. Men ibland tycker jag att man inte behöver gå sova så tidigt, det kan hända jag sitter uppe till 01,30 ibland för det är nice. Du behöver inte bevisa för dig själv att du måste sova 22:00, kanske du inte är morgonpigg och mer kvällspigg och ditt yrke inte passar dig, se över dina arbetstider med tycker jag är viktigt. Själv tar jag inga möten före kl:13:00.

 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.