Ett alternativ för att bli kvitt problemområden på kroppen

Så här inför sommaren är det många som tänker på vad dom äter lite extra och går till gymmet för att komma mer i form. Men trots att man har tränat och gjort sitt allra bästa med att uppnå sin drömkropp så kan man ha envisa fettdepåer som vägrar ge med sig. 

Just inom träning så brukar det finnas två läger, ett läger som påstår att allt går att träna sig till och ett annat läger som är realister. Jag tillhör realisterna, det går nämligen inte alltid att träna sig till alla de resultat  man vill uppnå, då vi inte kan exempelvis inte säga till kroppen att tex tappa vikt på magen. 

 

När man går ner i vikt så brukar vikten ofta minska ganska så jämt på kroppen och har man redan då tex en ansamling på tex insida lår, mage, överarmar eller liknande så kan det vara svårt att minska just där. Då kan man behöva ta hjälp av ett fettsugning för att lokalt kunna minska på det området. För det är nämligen så att  går du ner i vikt, så kommer du alltid ha samma antal fettceller kvar på kroppen men som krymper och du blir smalare, med fettsugning tar man ut fettceller och du kommer inte kunna bli lika stor på det området du behandlat även om du skulle börja gå upp i vikt. 

 

Fettsugning är behandling som har utvecklas avsevärt sen det kom och skönhetskliniken Estetikum är specialiserade just på fettsugning och dom började redan 2004 använda sig av en fettsugningteknik som heter Smartlipo som ger en kortare återhämtningstid, mindre blåmärken och jämnare resultat jämfört mot andra fettsugnings tekniker. 

Smartlipo påverkar området mindre och med hjälp av en smal sond som avger  laserljus så hjälper det att huden drar ihop sig. Jämfört med traditionell fettsugning så drar Smartlipo ihop huden 54 % mer. Studier i i Aesthetic Plastic Surgery har påvisat att betydligt mindre blod sugs ut med denna teknik. Behandlingen sker i lokalbedövning och tar ca 1-2 timmar beroende på hur stora områden som behandlas, som patient kan man kort därefter åka hem och kurera sig. Patient ska sedan bära en gördel i 2 veckor dygnet runt för att förhindra svullnad. Under de 24 första timmarna har man långtidsverkande smärtstillande så att man känner inte så mycket obehag, men ömhet kan sitta i några veckor. Den bästa åldern för ett fettsugning är att vara under 50 år för då är huden mer elastisk och drar lättare ihop sig, men man kan alltid göra en huduppstramning.


Jag har kikat på Youtube hur en Smartlipo går till och det bra metod för fettsugning. Man kan kombinera ett fettsugning med hjälp av High Definition Fettsugning kan man forma fram tydliga magrutor kroppen så att man ser mer vältränad ut. En teknik som används mycket hos modeller och träningsmänniskor. Går du i tankarna om du skulle vara en kandidat för en fettsugning kan du boka in en konsultation hos Estetikum Uppsala som är specialistklinik med inriktning inom fettsugning.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.