Kanske du har hört talas om ljusterapi och funderar på vad det är? När man talar om ljusterapi, så är det helt enkelt en slags terapiform, med ljus. Oftast är det något som används i samband med höst- och vinterdepressioner. När hösten och vintern kommer, så kommer ju även mörkret. Många känner då att de har ett extra behov av ljus. Ett sätt att simulera dagsljus, eller solljus, det är just med hjälp av ljusterapi. Idag går det att göra sin egen ljusterapi, genom att satsa på en ljusterapilampa som exempel. Sedan finns det ställen att gå till, där det då är vanligt att sitta i ett vitt rum, med flera ljusterapilampor. 

Viktigt ha rätt sorts ljusterapilampa

För att den ljusterapi du gör hemma ska ge dig rätt effekt, så räcker det inte med vanliga lampor du redan har. Det är ett måste att lampan i sig har rätt styrka samt rätt våglängd. Sedan är det bra att använda den under rätt tid på dygnet. Det allra bästa är att ha på den under morgonen. Det för att din nattsömn inte ska störas.

Är det så att du känner dig tröttare på vintern samt kanske även mer nedstämd, så kan det vara en god idé att testa på detta med ljusterapi. Det är främst under hösten och vintern de flesta känner behov av extra ljus. Så ska du börja med ljusterapilampor hemma, så kan det vara bra att börja använda den redan i september månad samt sedan se till att använda dig av den regelbundet fram till våren igen, runt april månad. 

Få mer ljus under vintern

Det som är bra med en ljusterapilampa, det är då att du kan göra din egen ljusterapi hemma, när du vill och var du vill. Det ger dig mer ”nyttigt” ljus, som oftast saknas under både hösten och under vintern. 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.