Smärtlindring med TENS

Smärtlindring med TENS

Igår var jag hos en vän som jag vet har väldigt ont i axlar och ländrygg och jag tog med min TENS maskin från Swehelth som jag införskaffat mig nyligen. Min vän blev genast väldigt nyfiken och berättade att hon har från flera människor fått tipset om att köpa hem en TENS maskin men funderade på om TENS verkligen funkar för att lindra smärta. Vilket jag kan förstå att många undrar över. Men jag ska berätta detta för dig.

Smärtlindring med TENS 

TENS, eller transkutan elektrisk nervstimulering, är en metod för smärtlindring som använder en liten apparat som skickar elektriska signaler till kroppen genom elektroder som placeras på huden. Dessa elektriska signaler kan hjälpa till att blockera smärtsignaler från att nå hjärnan, vilket kan minska smärta och öka känslan av välbefinnande.

TENS-enheten kan användas för att lindra olika typer av smärta, inklusive muskelsmärta, ledsmärta och neuropatisk smärta. Det är en säker och icke-invasiv metod som kan användas som en del av en omfattande smärtlindringsplan.

Funkar TENS mot smärta?

Ja, TENS fungerar bra. Det är nämligen så att jag går hos en sjukgymnast och han behandlade mig med TENS och jag kände wow vad bra och nu vill jag berätta mer om detta ämne. Min vän som lidit av sina besvär och försökt allt i ett år kände värsta wow-känslan i sin ländrygg och i axlarna och blev helt såld och ska köpa hem en maskin hon med. Varje område man behandlar har förinställt på 20 minuter behandling och så det är bara att koppla av. Det var olika inställningar som och jag valde TENS inställningen för det var den min sjukgymnast valde på mig. 

Vad är TENS?

TENS är en terapi som involverar användning av en liten, batteridriven enhet som skickar elektriska impulser genom elektroder placerade på huden. De elektriska impulserna stimulerar nervsystemet som är ansvariga för att överföra smärtsignaler till hjärnan, vilket kan bidra till att minska smärta och obehag. TENS är en säker och effektiv terapi som har använts i över 40 år.

Hur mycket kostar TENS?

Det finns olika priser, men denna kostar 695 kr 

 

Recension SWeTens 

Den är nog en av de bästa TENS för hemmabruk, det tycker iallafall min sjukgymnast som rekommenderar just denna TENS muskelstimulator från SweTens Allround till alla sina klienter, inklusive mig och det finns ju sjukt många aktörer där ute och det måste ju betyda något. Min vän som är på bilden i detta inlägg sade att hon skulle köpa hem en direkt. Hon köpte ju även hem massagepistol efter min rekommendation så mina recensioner hjälper verkligen människor känner jag. Men vilken TENS du bör välja handlar ju om ditt behov och hur många områden du vill behandla samtidigt. Du kan ju fråga en sjukgymnast över ditt behov. Eller börja med denna och känn efter… 

Hur effektivt är TENS?

Det är väldigt effektivt skulle jag säga, det går inte jämföra med massage eller krämer, detta måste provas.  

Hur känns TENS?

TENS kan kännas som en stickande, pulserande eller vibrerande känsla på huden där elektroderna placeras. Intensiteten av känslan kan variera beroende på vilken typ av TENS-enhet som används och vilken nivå av stimulering som är inställd. Vissa personer kan känna en omedelbar lättnad av smärta medan andra kan behöva använda TENS under en längre period för att uppleva fördelarna. Det är viktigt att justera TENS-enheten för att hitta den mest lämpliga nivån av stimulering och att inte överskrida den rekommenderade nivån för att undvika biverkningar.

Vilka fördelar har TENS?

TENS kan vara en effektiv terapi för att hantera smärta och har flera fördelar, inklusive:

  • Icke-invasiv: TENS är en icke-invasiv terapi som inte kräver kirurgi eller medicinering.
  • Drogerfri: TENS involverar inte användning av droger, vilket kan minska risken för biverkningar.
  • Portabel: TENS-enheter är små och portabla, vilket gör dem lätta att använda hemma, på jobbet eller på resande fot.
  • Säker: TENS är en säker terapi när den används korrekt, och det finns få risker eller biverkningar förknippade med dess användning.

Vilka tillstånd kan TENS användas för?

TENS kan användas för att hantera olika tillstånd, inklusive:

  • Kronisk smärta: TENS kan vara en effektiv terapi för att hantera kronisk smärta, såsom ryggsmärta, nacksmärta och artrit smärta.
  • Akut smärta: TENS kan också användas för att hantera akut smärta, såsom smärta efter kirurgi eller skada.
  • Muskuloskeletal smärta: TENS kan användas för att hantera muskuloskeletal smärta, såsom muskelstammar och sprains.

Sammanfattningsvis, är TENS en säker och effektiv terapi för att hantera smärta och har använts i över 40 år. TENS fungerar genom att skicka elektriska impulser till nervsystemet som är ansvarigt för att överföra smärtsignaler, vilket kan bidra till att minska smärta och obehag. TENS har flera fördelar, inklusive att det är icke-invasivt, drogfritt, portabelt och säkert när det används korrekt. Det är viktigt att läsa bruksanvisningen för enheten och följa tillverkarens instruktioner när du använder TENS för att undvika biverkningar.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *