fixa naglarna hemma

Funderar du på om det går att göra lika fina naglar hemma som på salong? Svaret på det är ja! Det är bara att se till att skaffa det du behöver ha. Du kan se mer här om du är intresserad av att hitta bra produkter att köpa. 

Du kan välja själv om du ska satsa på att köra ett helt kit, med UV lampa, eller bara satsa på olika lack. Nedan får du tips på hur du får till bra naglar på enklaste sättet. 

Börja med grunden

Du måste först se till att dina naglar har en ren samt slät grund, så att nagellacket kan fästa på bra sätt. Se gärna till att ta hand om händer, naglar och nagelband samtidigt. Skrubba dina händer med en handskrubb samt satsa på att göra en nagelbandspeeling.

Se även till att fixa dina naglar. Det genom att klippa dem till samma längd, samt fila till kanterna. En glasfil är det skonsammaste alternativet.

För nagelbanden kan du satsa på en bra nagelolja. Den mjukar upp dem på bra sätt så att du kan peta ner dem. 

Jämna sedan ut dina nagelytor med hjälp av en så kallad polerfil. Torka sedan av naglarna med en bra nagelrengöring.

Dags att lacka

När det är dags att lacka dina naglar, börja då med ett baslack. Det gör att det vanliga nagellacket håller längre samt att nageln kommer att skyddas på ett bra sätt.

Efter du har applicerat baslacket så är det dags att använda vanligt nagellack. Applicera det i två lager, så blir det en jämnare färg. 

Sist, men inte minst, så bör du avsluta det hela med ett topplack eller överlack. Du kan då stryka ett lager på varje nagel. 

Tänk på att låta varje lager lack torka noga före du applicerar nästa nagel, annars kan det lätt kladda samman och bli fult. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *