För dig som har trötta ögon 

Finns det något värre när man kommer till arbetet och känner sig pigg och utvilad och människor säger att man ser trött ut? Givetvis finns det värre saker att höra men det är inte så himla roligt få höra att man ser trött ut precis när ett arbetspass ska börja. Har du haft en partykväll och inte sovit gott, det är en helt annan femma.

Därför får man trötta ögon

Med åldern så åldras vi och ibland kan inga krämer lösa våra problem. Det går till en viss gräns men tyvärr så har vi tyngdlagen och genetiken mot oss. Vissa människor får mer överskottshud ovanför ögonlocken och på så vis får hängande ögonlock som kan få oss att se mer trötta ut. Andra tenderar att få påsar under ögonlocken och det kan bidra till att vi ser tröttare ut. Påsarna under ögonen kan bero på att huden tänjs ut, mycket viktnedgång eller fettdepåer eller andra anledningar.

Så åldras ögonlocken

När huden åldras tappar den gradvis sin elasticitet. En brist på elasticitet plus den konstanta dragningen från gravitationen gör att överflödig hud samlas på de övre och nedre ögonlocken. Överskott av hud på det nedre ögonlocket orsakar rynkor och utbuktningar. På de övre ögonlocken kan ett extra hudveck hänga över ögonfransarna och komma i vägen för synfältet.

Fettet som dämpar ögongloben från skallen kan också orsaka utbuktningar i övre och nedre ögonlocken. Den tunna hinnan som håller fettet på plats försvagas med åldern och låter fettet komma fram i locken som ett bråck.

Bra ögonlocksplastik

De bästa kandidaterna för ögonlocksplastik är personer som är vid god hälsa och som har en realistisk uppfattning om vad de vill ha. De flesta är minst 35 år, kanske ännu äldre, men om hängande ögonlock är ett problem som finns i din släkt, kan det vara så att det är lämpligt att få operationen utförd ännu tidigare.

Med ögonlocksplastik i till exempel Göteborg, kan du förbättra ditt utseende och hjälpa till att bygga upp ett sargat självförtroende. Eller så kan du bara känna dig snyggare än någonsin. Det kanske inte är en helhetslösning för att det perfekta utseendet eller ändrar din ansiktsstruktur. Men det kan definitivt göra påtaglig skillnad. Innan du bestämmer dig för att opereras, så tänk på att diskutera dina mål och ambitioner med en kirurg. Ibland kan du behöva utföra lyft av under ögonlock. Detta i förberedande syfte, för att strama upp huden som ska opereras.

Många upplever att dom känner att dom får en betydligt med öppen blick efter denna förhållandevis enkla och smidiga behandling som sker med lokalbedövning. Skönhetskliniken CURATIO i Göteborg har lång erfarenhet av ögonlocksplastik med goda referenser.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.