Klä sig ledigt och svalt men ändå snyggt med Bohemisk mode

Samarbete med hangmatta.com

När sommaren kommer då är det viktigt att klä mig i lediga luftiga kläder. Sommarkläder i boho stil är ofta tillverkade i härliga bomullsmaterial som andas.

Bohemisk mode har funnits i århundraden men det har aldrig varit så populärt som det är nu. Det var ursprungligen en typ av kläder som människor bars på 1800-talet för att visa sitt kulturarv och sin uppskattning för konst och natur. Bohemiskt mode blev populärt på 1960-talet när hippies började bära dem på grund av deras frisinnade natur. Den bohemiska trenden har utvecklats över tiden, men dess kärnprinciper förblir intakta: individualitet, kreativitet, frihet från sociala normer och en uppskattning för naturlig skönhet.

Klä snyggt i varmt väder

Bomull är ett bra val i hettan eftersom de naturliga fibrerna i plagget gör att det andas och upplevs svalt att bära trots att det kan vara något tjockare i tyget. Dessutom suger bomull åt sig fukt, vilket gör att svetten absorberas effektivt och sedan avdunstar sakta, istället för att stanna på huden. 

Är man kvinna och söker sommarkläder som sitter mer löst så kan klänningar var ett bra alternativt. Att klä sig fint under sommaren som mullig kan vara lite mer svårt, man vill gärna ha svalkande kläder, snyggt men ändå någorlunda täckande. Även på arbetsplatsen vill man gärna ha svala kläder men som inte är för avklätt. Långa långärmade skjortklänningar är verkligen ett bra sommarplagg skulle jag säga. Men även fina tunna koftor, långa klänningar och till det ett par öppna sandaler.

https://www.hangmatta.com/overdelar/endor-dress-pink-base/

Klänningar för alla kroppsformer

Ett annat tips är att klä dig enhetligt (samma färg) eftersom du då ser smalare ut. Materialet är också väldigt viktigt om du inte vill se större ut än vad du är. A-linjeformade klänningar är den mest stilsäkra klänningen som är lättburen för alla kroppstyper. Det är den klänningen som inte är åtsittande i midjan utan oftast mer kroppsnära upptill med en rak eller utställd och lös passform under bysten.

Kläder med mellanlager ger mer svalka under sommaren

Mellanskiktet är det plagg som sitter mellan innerskiktet och ytskiktet, och behöver därmed inte sitta lika tight mot kroppen som det första lagret. Mellanlagret transporterar vidare fukten från det första lagret, samtidigt som det ser till att värmen inte lämnar din kropp i onödan. Faktum att det är så här man klär sig när man bor i Dubai och andra varma länder.

https://www.hangmatta.com/byxor/haremsbyxor/yoggi-grey/

Svala sköna byxor

Reser du till betydligt varmare breddgrader är haremsbyxor perfekta för den som inte vill ha långbyxor när det är varmt.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.