Recension Original Silicea Kollagen Plus

Innehåller reklam och annonslänkar för Meds

Här kommer en recension på Original Silicea Kollagen Plus som är  individuellt packade flytande shot. Sägs ge synbar reducering av rynkor och en mjuk, fast hy med mer glow.

Innehåll:

 • 60 påsar för 30 dagar.
 • 2,5 g kollagenpeptider bidrar till att minska rynkorna och öka hudens elasticitet
 • Med den unikt beprövade Silicea kiselgelen
 • Med extrakt från Lotusblomman
 • Med sötma endast från frukter

Kort info om kollagen:
Kollagen är det mest förekommande proteinet i människokroppen och det är också en viktig del av vår hud, hår, naglar och leder. Kollagenproduktionen saktar naturligt ner när vi åldras. Detta kan leda till rynkor och slapp hud. Det finns många sätt att bekämpa denna naturliga åldrandeprocess med livsstilsförändringar och kosttillskott. Ett sätt är att äta mat som innehåller mycket kollagen som fisk, fågel, nötkött eller ägg.

Recension Original Silicea Kollagen Plus

Dessa shot är goda, dom har inte smak som stannar kvar på tungan och en sådan smak att man kan tänka sig äta detta lång period framöver utan att känna sig trött på smaken. Vilket är viktigt. Förpackningen är super enkel att bryta, enkel att ha med sig. Man ska alltså dosera 2 påsar om dagen, det blir 2,5 gram kollagen om dagen, vilket inte uppnår den rekommenderade underhållsdosen på 5 g om du får i dig kollagen naturligt i mat.

Pris:
20 kronor om dagen om du prenumererar.  Saken är att jag har kollagen fast i tabletter och dessa är lite svåra att få ner för mig då dom är stora tabletter, där var en dosering 3 tabletter vilket gav 2,5 samma mängd.

Det blir dyrt få i sig 5 gram kollagen om dagen och jag googlat runt lite och hittat shot som har hela 12,5 gram per dag. Kommer blogga om det senare, men du finner dom här.

Slutligen: Kommer inte köpa dessa för det är inte prisvärt, goda men för dyrt med 20 kr om dagen. Det gäller verkligen att läsa på noggrant för jag trodde i första anblick dessa var riktigt bra. Men mina leder behöver mer kollagen för jag är lite stel. Du kanske inte har samma behov, många skriver bra recensioner om Original Silicea Kollagen Plus.

Effekt uppnås:
Ta kollagentillskott under 3 månader för att utvärdera samtliga effekter, när jag googlar runt säger samtliga källor att man bör ta ca 10 gram kollagen per dag.

Övrigt, mat som innehåller kollagen

 1. Benbuljong
 2. Fisk
 3. Vitlök
 4. Tomat
 5. Äggvita
 6. Spirulina
 7. Citrusfrukter
 8. Bönor
 9. Cashewnötter
 10. Bär
 11. Ostron

Rekommendation kollagen:
”I en studie från 2011 visades att intag av 10 gram hydrolyserat kollagenprotein förtjockar ledbrosket vid artros (10). Sammantaget visar dessa studier att du som vill optimera din skelett-, hud- eller ledhälsa kan ha mycket att vinna på att ta 10 gram kollagen per dag.”

Källa: https://www.halsaochfunktionsmedicin.se/naring/kollagen

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *