Vad som händer med kroppen om du börjar dricka vatten

Kära läsare, ni vet vid detta laget att jag är ganska så hälsomedveten och nu har jag snöat in mig på vatten och då närmare bestämt att det bästa sättet att rena vattnet. Här i Sverige har vi turen att vi kan dricka vårt kranvatten, men om sanningen ska fram är inte vattnet renat på den nivå att det är jämförbart med det källvatten du köper på flaska. Och även om det duger att dricka orenat kranvatten, så kanske det kan medföra att man inte skapar sig de bästa förutsättningarna för sin absolut optimala hälsa, då man trots allt dricker vatten med föroreningar i sig, även om det är acceptabla nivåer i. I denna bloggpost så jag berätta om det sjuka som hände när jag började dricka vatten, samt du kommer lära dig varför du också borde dricka vatten!

Därför är det viktigt att dricka vatten

Vatten är avgörande för oss människor för att kunna överleva och vatten passerar vårt system. Kombinationen av bra vatten, bra ren mat och regelbunden motion och styrketräning är avgörande för att vi ska kunna ha de bästa  förutsättningar för att få den optimala hälsan och må bra. Generellt sett behöver en vuxen person vanligtvis dricka mellan 2 till 3 liter vatten per dag för att upprätthålla vätskebalansen. 

Detta hände när jag började dricka vatten och tog tag min hälsa på riktigt

Jag började slarva när det var Corona pandemin och det är jag nog inte ensam om.  Det går slarva med det mesta egentligen ännu mer medans man är ung, men tillslut så kommer ohälsan som ett brev på posten.

En dag tänkte jag att undrar hur bra jag egentligen mår och hur många människor där ute går runt och tror sig må bra där ute, men som i själva verket kanske går runt och mår 65% eller mindre?

 

Faktum att för 1 1/2 år sedan så hade problem med min mage, då jag kunde inte äta lök och jag mådde ofta illa av pga den känsligheten samt att jag var ofta sjuk och runt midjan samlades massor av vätska och även fett. Trots det att jag var lång och normalviktig, det var liksom som om jag inte kände mig på topp och att jag inte hade den energin jag borde ha eftersom jag sovit tillräckligt.

Men då tog jag tag i min hälsa

Jag mätte min fettprocent, gjorde några hälsotest för att se mina brister och jag lade om min kost, började dricka 2 gånger mer vatten, gå på lymfdränerande massager och vanliga massager. 

lymfmassage
Lympfmassage
  • Jag gick på Roll off massage
  • Mätte min fettprocent
  • Gjorde hälsotest
  • Gick på sportmassage
  • Gick på gym

Lär dig om lymfmassage hemma

Resultat, tappade 7 kilo och ca 15 cm på mage, 4 cm på lår typ ett år.

Bara genom att börja dricka mer vatten

Förändringen blev total, från att knappt druckit vatten, typ 2 glas om dagen till att börja dricka 1-2 liter vatten och mer grönsaker och äta regelbunden kost, mrf frukost, mellanmål, lunch, middag och kvällsmat, så försvann alla centimeter som lagts kring midjan och klumparna på benen som var stagnerat slagg försvann. Och det sjukaste av allt, jag kan numera äta lök, jag mår bättre än någonsin. Så det är inget bullshit att man ska dricka vatten. Personligen så tycker jag att man ska lita på vetenskapen och vad en kropp faktiskt behöver.

Jag frågar mig själv, varför dricker människor med god ekonomi endast vatten i flaska? Det är av en anledning!

Att dricka renat vatten kan erbjuda flera hälsofördelar:

Att använda ett filter direkt på vattenkranen kan vara till nytta för vatten som används till matlagning eller tvätt, men det är viktigt att notera att ett sådant filter kanske inte ger tillräcklig filtrering för dricksvatten. Dessutom kan ett sådant filter bli ineffektivt om det används för att filtrera allt vatten som passerar genom kranen, inklusive vatten som inte är avsett för konsumtion.

Fri från föroreningar:
Renat vatten genomgår processer som avlägsnar potentiellt skadliga föroreningar och orenheter, inklusive kemikalier, tungmetaller och mikroorganismer. Genom att konsumera renat vatten minskar risken för att dessa föroreningar kommer att komma in i kroppen och orsaka hälsoproblem.

Förbättrar hydratiseringen:
Renat vatten kan bidra till att hålla kroppen väl hydratiserad. Eftersom renat vatten är fritt från onödiga tillsatser eller föroreningar, kan det vara ett effektivt sätt att tillföra vätska till kroppen utan att utsätta den för potentiellt skadliga ämnen.

Främjar matsmältningen:
Genom att dricka renat vatten kan du hjälpa till att främja en sund matsmältning. Rent vatten kan underlätta matsmältningsprocessen och transporten av näringsämnen genom kroppen.

Stöder immunförsvaret:
Att konsumera rent vatten kan stödja immunförsvaret genom att hjälpa till att eliminera toxiner och främja en sund kroppsfunktion. Ett välhydrerat och renat system är bättre rustat för att bekämpa sjukdomar och infektioner.

Förbättrar hudens hälsa:
Tillräcklig hydrering med renat vatten kan bidra till att förbättra hudens hälsa och utseende. Hydratiserad hud har en tendens att vara mjukare, smidigare och mer strålande.

Så genom att man byter ut kranvatten till renat vatten eller källvatten kan det potentiellt leda till förbättringar i din hälsa och välbefinnande genom att minska exponeringen för föroreningar, tillföra viktiga mineraler och främja en bättre hydrering. Det är dock viktigt att notera att effekterna kan variera från person till person och att andra faktorer som kost och livsstil också spelar en viktig roll för hälsan.Det är dock viktigt att notera att för mycket av vissa mineraler, som natrium, kan vara skadligt för hälsan. Balansen av dessa mineraler är nyckeln till att upprätthålla optimal hälsa och du kan tillsätta mineraler i ditt renande vatten.

Bra anledningar till varför du bör dricka vatten

Främja utsöndring:
Vatten hjälper till att späda ut och transportera bort slaggprodukter och toxiner från kroppen genom urinering, svettning och avföring.

Underlättar matsmältningen:
Vatten är nödvändigt för att smörja matsmältningskanalen och underlätta rörelsen av mat genom mag-tarmkanalen, vilket bidrar till en effektiv matsmältning och avlägsnande av avfall.

Reglerar kroppstemperaturen:
Genom svettning hjälper vatten kroppen att kyla ner sig och avlägsna överskott av värme och toxiner från kroppen.

Håller njurarna friska:
Vatten är viktigt för att upprätthålla god njurfunktion genom att underlätta filtrering av blod och avlägsnande av avfall genom urinering.

Minskar risken för dehydrering:
Att hålla sig ordentligt hydrerad är avgörande för att kroppen ska kunna utföra sina rengörings funktioner effektivt och förhindra uppkomsten av dehydrering, vilket kan försämra kroppens förmåga att rena sig själv.

Recension ZeroWater® vattenfilter kanna

Man kan tycka vad man vill men jag är van att dricka källvatten hela mitt liv och det är otroligt gott och för att förenkla det hela menar jag nu vattnet. Det var väldigt intressant hur stor skillnad det faktiskt blev på vatten efter ha renat vattnet. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så extrem skillnad att jag skulle märka det med smaken, mer än jag kunde mäta skillnaden. Stockholms dricksvatten och vatten på andra ställen skiljer sig åt och det är väldigt intressant. ZeroWater med 5 filter mot 2 som dom andra vattenfilterkannorna och det är värt den lilla extra tiden  det tar. Jag personligen tycker om att rena sitt vatten och sedan kolsyra vattnet eller smaksätta vattnet och förvara det i kylen. 

https://vattenfilterkannor.se/

Rabattkod:

vatten100

Då får man 100 kr rabatt på alla startpaket

Handla Zerowater hos Vattenfilterkannor.se 

Vattenfilterkanna bäst i test

Betyg 10/10

Sammanfattningsvis, jag vet inte hur du tänker, men när jag är på restaurang och jag inte ska dricka vin till maten och kyparen frågar vad jag vill dricka, då är det inte så att jag väljer kranvatten. Jag brukar tycka att kranvatten känns inte så porlande friskt som med en Loka eller Pellegrino så det är något jag personligen väljer. 

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.