Setting powder med Silica vc Talc

Okunskapen som förstör rykte för ett varumärke, nu är det tapeten om att Therese Lindgrens setting puder är det dyraste i världen. Det personen som skapat detta turbulens har helt och hållet glömt bort ha i åtanke att produkterna trots att dom är setting powder är två typer av setting powder. Det är som med allt det finns dyrt och billigt och olika kvalité. Jag har faktist ägt ett setting puder med Silica och det är betydligt med lättare och ändå så räcker det super länge.

Om silica:

Silica används huvudsakligen i HD-pulver (vissa genomskinliga pulver har det också), och dess ljusreflekterande partiklar gör den perfekt för att suga upp olja och suddiga brister. vilket ger dig det felfria matt utseende som skapades för filmkameror.

Silica används huvudsakligen i HD-pulver

(vissa genomskinliga pulver har det också), och dess ljusreflekterande partiklar gör den perfekt för att suga upp olja och suddiga brister. vilket ger dig det felfria matt utseende som skapades för filmkameror.

 

Indy Beauty svarar på kritiken från allmänheten på sin hemsida i fliken.

 

Hur kan ert ready set go! setting powder väga så lite?

När vi tog fram ready set go! setting powder var vårt absolut viktigaste krav att formuleringen skulle vara så lätt som möjligt på huden. Det uppnås bland annat genom att jobba med väldigt lätta ingredienser. Vi ville också att det skulle krävas lite mängd formulering per applicering, vilket resulterat i en väldigt dryg produkt.

Slutligen hade vi som krav att produkten skulle innehålla bra och godkända veganska ingredienser, som klarar apotekens höga kvalitetskrav. Resultatet blev ready set go! setting powder.

Vi har fått en del kommentarer på priset på vårt ready set go! setting powder, där kg-priset jämförs med andra produkter på marknaden. Den typen av jämförelser blir missvisande i och med att olika ingredienser väger olika mycket samt att olika ingredienser kostar olika mycket. De olika setting powders som finns på marknaden har olika sammansättningar av ingredienser och således olika vikt för samma mängd produkt.

För att kunna göra en korrekt jämförelse måste den totala vikten av ingredienserna i en produkt också tas med i beräkningen. Vårt setting powder innehåller till exempel en stor mängd Silica, vilket är en betydligt lättare ingrediens än exempelvis Talc, som används i många andra setting powders på marknaden.

Det vill säga, priset per kilo kan vara högre samtidigt som du får lika mycket mängd produkt för pengarna.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.