Segling är en upplevelse för livsnjutare

Samarbete med More saling

Har du alltid drömt om att segla eller åka iväg på en resa? Kanske saknar du erfarenheten och vill ha ett sällskap? Med More Sailing kan man göra just det, ett seriöst företag för dig som har res- och kanske lite äventyrslusta.

Hyr eller köp din egen båt

Här finns det möjligheter att både hyra och köpa båtar. Köper du din båt är det inga oseriösa kontrakt där du egentligen inte står som ägare, till skillnad från andra aktörer. Det är verkligen din båt och du hyr in professionell kompetens, så att du slipper problemet med att hantera båten själv.

Väljer du att köpa din båt, så finns det också möjligheter att få intäkter på båten, så då är du i praktiken erbjuder du båtuthyrning, snarare än vara din egen en resenär. Samtidigt kanske det finns möjlighet att resa själv med båten efter kontraktets slut och då har du sparat in en del pengar på att hyra ut den. 

Du måste då starta ett bolag i Kroatien, något som More Sailing hjälper till att förmedla med hjälp av deras professionella kontaktnät. Köp din segelbåt genom More Sailing, om det du tycker att det verkar intressant.

Hyr du däremot båten, så är du själv den givna resenären. Seglatser sker i regionen Split i Kroatien där det finns möjlighet att segla både norr- eller söderut längs kusten. Men det finns också möjlighet att segla i Grekland, Italien och Karibien. Att hyra besättning är en valfri möjlighet, men är givetvis lämpligt för den som inte har fullgod sjövana. 

Det dessutom en unik möjlighet att “konferenssegla”. Hur spännande vore det inte att hålla konferens på en segelbåt? Det är ett annorlunda och antagligen mer tilltalande alternativ till normala konferenslokaler i nästan vilken svensk ort som helst.

Flera bra resmål i och utanför europa 

De flesta resmålen som More Sailing erbjuder är inom europa. Tidigare har jag nämnt Kroatien, Grekland, Italien och Karibien. Men det finns några till som är nämnda på deras webbplats. Det gäller Sverige, möjligheten att korsa Atlanten och seglatser i medelhavet. Detta är spännande resmål som passar de allra flesta.

För den som har mer exotiska drömmar kan det passa bra att segla i Karibien och för dig med mer basala behov eller en något tunnare plånbok kan det passa bättre att segla i Sverige. Den svenska skärgården är och kommer antagligen alltid att vara underbar. Det har vi att tacka vårt unika strandskydd och vår härliga natur.

Karibien däremot erbjuder en annorlunda och mycket häftig miljö där du “seglar mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder”. Det är en unik upplevelse, inte minst om du inte tillbringat mycket tid (eller någon tid alls) på paradisöar och andra exotiska platser. Det är inte för intet, många drömmer sig bort från den mörka och kalla svenska vintern. Många drömmer också om att korsa Atlanten. Här är det till skillnad från andra seglatser obligatoriskt att ha med en ansvarig skeppare och en assisterande skeppare. Det är kompetenta proffs som gör resan trygg. Dessutom genomförs seglatsen i november-december, då förutsättningar är som allra bäst. Detta borgar för god säkerhet och en trygg miljö ombord på en lyxig segelbåt.

Please follow and like us:

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.