Nygammal metod att bli brun utan sol

Det finns flera metoder att bli brun på. Det vill säga få en snygg “bränna”. Vissa metoder är mer okända och andra sätt är självklara. Vissa metoder är helt gratis, andra får man beställa på nätet. Du kan köpa Melanotan på nätet, det är just det jag ska skriva om här.

 

Melanotan 2 gör dig brunare

 

Melanotan är 2 olika preparat. Nämligen Melanotan 1 och Melanotan 2. Man brukar bara säga “melanotan” ibland när man menar melanotan 2. Det är Melanotan 2 som är mest populär just nu och den har vissa önskvärda fördelar förutom att man blir brunare. Man får ökat sexlust och errektion. Melanotan uppfanns redan på 80-talet och har blivit alltmer populärt de senaste åren. 

 

Melanotan fungerar så, att man injicerar det genom exempelvis buken. Med tiden blir huden brunare. Det fungerar så, att det är ett syntetiskt hormon i gruppen melanokortiner. Hormonet utlöser sömnhormonet melatonin i huden, vilket gör att huden blir brun. Melatonin är kroppens eget sömnhormon som annars opererar i hjärnan. Det gör att man har en förmåga till att inte bara bli trött, utan också somna in. Melatonin finns att tillgå som vanligt läkemedel helt receptfritt, och anses inte vara farligt alls. 

 

Melatonintillskott är nästan helt fritt från biverkningar och kan medicineras i högre doser, precis som till exempel C-vitamin. Melanotan 2 är inte samma sak som melatonin, men det är det som produceras i huden och gör huden brun.

 

Är det farligt eller olagligt?

 

Melanotan 2  kallas lite mer informellt för “barbiedrogen”. Till skillnad från “riktiga” droger, så är inte Melanotan 2  narkotikaklassat. Det är inte förbjudet att vare sig köpa eller att använda. 

 

Man ska vara medveten om det är finns biverkningar som inte alltid är önskvärda, kanske till och med allvarliga biverkningar. Men så är det med alla läkemedel. Det finns till och med människor som har dött av en normaldos alvedon, och det finns människor som har brukat Melanotan 2 i 6 år om man googlar på svenska artiklar. 

 

Man ska inte vara orolig för att (och man bör) söka vård om man känner sig dålig av att ta en spruta. Det finns inga juridiska risker överhuvudtaget för en brukare, som lagstiftningen ser ut här och nu. Den har sett likadan ut i många år, även om läkemedelsverket inte “rekommenderar” att man använder sig av Melanotan 2.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *